VRTLARENJE U SKLADU S PRIRODOM Izašla knjiga Silvije Kolar-Fodor

Silvija Kolar-Fodor, biovrtlarka i predsjednica udruge Biovrt – u skladu s prirodom ovih je dana izdala svoju prvu knjigu o vrtlarenju “Vrtlarenje u skladu s prirodom”. U ovoj knjizi sažeto je njeno bogato iskustvo biovrtlarenja koje već godinama nesebično dijeli vrtlarskoj zajednici preko interneta, na predavanjima i radionicama diljem Hrvatske.

>>> INTERVJU Biovrtlarica Silvija Kolar-Fodor: Vrtlarenje u skladu s prirodom

Na 176 stranica knjige bogate fotografijama i savjetima saznati ćete mnoge tajne biovrtlarenja koje će vam olakšati uzgoj zdrave hrane za sebe i svoju obitelj. Od djevojčice koja je satima lutala po šumi, Silvija je postala žena koja punim plućima živi svoju misiju – biovrtlarenje.

Upravo je znatiželja crvić koji ju je godinama tjerao na promatranje, istraživanje, kombiniranje i zapisivanje svih procesa koji su se događali na njenom vrtlarskom putu. Veseli nas što će vrtlari početnici imati prilike pročitati ovu knjigu i učiti o tlu i vrtlarenju na način koji će im donijeti obilje zdrave hrane, a istovremeno biti lišeni pritiska okoline i straha da “u vrtu neće uzgojiti ništa ako ne pošpricaju otrovima”.

Knjiga je namijenjena i početnicima u vrtlarenju kako bi se čim lakše upoznali s osnovama biljaka i organskih tehnika, ali i iskusnim vrtlarima koji žele proširiti svoje vrtlarske vidike. “Vrtlarenje u skladu s prirodom” daje nam fantastičan uvid u funkcioniranje prirode i nas samih.

Uči nas činiti sve suprotno od onoga što nas je društvo do sada učilo – uči nas kako usporiti, promatrati, istražiti, ne skakati u panici na pojavu jedne bubice ili mrlje na povrću te kako uz puno povjerenje pustiti prirodi da za nas odradi većinu posla na vrtu.

Takvo vrtlarenje nam daje nemjerljivu radost, a prije svega daje nam mogućnost da uzgojimo strpljivije, zahvalnije i zdravije – sebe. Knjiga se može nabaviti na besplatnim proljetnim predavanjima i predstavljanjima knjige koje će se održati u 31 gradu diljem Hrvatske. Isto tako, možete je naručiti od autorice putem online narudžbenice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije