MINISTAR TOLUŠIĆ razgovarao s Cmrečnjakom i Jakopićem o pomoći kod izvoza vina

U sklopu svog boravka u Gradu Mursko Središće, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, razgovarao je s vodećim međimurskim vinarima Rajkom Cmrečnjakom i Branimirom Jakopićem, koji su se jedini odazvali pozivu protokola na susret.

Cmrečnjak i Jakopić su ministru iznjeli određene poteškoće na koje nailaze kod izvoza svojih vina na EU tržišta gdje postaju (prva iskustva) sve traženija.

Napomenuli su kako nastupi na ocjenjivanjima, izložbama i sajmovima u inozemstvu su dosta skupi te i tu traže razumijevnje države, obzirom da je riječ o hrvatskom gospodarstvu i grani poljoprivrede koja je u Međimurju među vodećima.

Ministar Tolušić im je rekao neka mu dostave točno što i kako žele da se problem riješi i to će biti riješeno jer je svim a u interesu izlazak na strana tržišta.

Pomoć je vinarima obećao i Darko Horvat, zastupnik u Hrvatskom saboru, no sudeći prema reakciji ministra Tolušića, koji je u jednom trenutku kazao kako je to tako s vinima, morati će njega podučitii kako su međimurska vina nešto posebno i jako, jako dobro.

Rekao je na kraju i Jakopić: – Naša vina su u vrhu europske kakvoće i vrlo brzo možemo zajedno s vašom pomoći zauzeti značajna mjesta među stranim potrošačima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije