Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
MINISTAR TOLUŠIĆ razgovarao s Cmrečnjakom i Jakopićem o pomoći kod izvoza vina

MINISTAR TOLUŠIĆ razgovarao s Cmrečnjakom i Jakopićem o pomoći kod izvoza vina

U sklopu svog boravka u Gradu Mursko Središće, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, razgovarao je s vodećim međimurskim vinarima Rajkom Cmrečnjakom i Branimirom Jakopićem, koji su se jedini odazvali pozivu protokola na susret.

Cmrečnjak i Jakopić su ministru iznjeli određene poteškoće na koje nailaze kod izvoza svojih vina na EU tržišta gdje postaju (prva iskustva) sve traženija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napomenuli su kako nastupi na ocjenjivanjima, izložbama i sajmovima u inozemstvu su dosta skupi te i tu traže razumijevnje države, obzirom da je riječ o hrvatskom gospodarstvu i grani poljoprivrede koja je u Međimurju među vodećima.

Ministar Tolušić im je rekao neka mu dostave točno što i kako žele da se problem riješi i to će biti riješeno jer je svim a u interesu izlazak na strana tržišta.

Pomoć je vinarima obećao i Darko Horvat, zastupnik u Hrvatskom saboru, no sudeći prema reakciji ministra Tolušića, koji je u jednom trenutku kazao kako je to tako s vinima, morati će njega podučitii kako su međimurska vina nešto posebno i jako, jako dobro.

Rekao je na kraju i Jakopić: - Naša vina su u vrhu europske kakvoće i vrlo brzo možemo zajedno s vašom pomoći zauzeti značajna mjesta među stranim potrošačima.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!