Nadica Jelaš: Dok mnogi trpe zbog krize, banke povećavaju dobit!

Izvješće o radu HNB-a u 2011., posljednje koje će pred Saborom braniti guverener Željko Rohatinski, dobilo je jednoglasnu potporu nadležnog saborskog Odbora za financije. No, izvješće na matičnom odboru nije došao braniti guverner na odlasku već viceguverner Relja Matić, piše Jutarnji.hr.

Zastupnici su još jedno izvješće o radu HNB-a iskoristili kako bi napali poslovne banke, a među njima je bila i Nadica Jelaš, saborska zastupnica iz Međimurja. – Dok građani i gospodarstvo trpe zbog krize i tonu, banke povećavaju svoju dobit. Tu nešto debelo ne štima – poručila je Nadica Jelaš iz SDP-a koja je podsjetila kako su poslovne banke od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna te još 12 milijardi od različitih provizija i naknada.

Premda su članovi odbora kritizirali HNB između ostalog i zato što nije pravovremeno reagirala kako bi spriječila propast Credo Banke, ali i zato jer drže da središnja banka itekako ima mehanizme kojima bi natjerala poslovne banke da smanje kamate, svi su digli ruku za posljednje izvješće koje je Saboru podnio Rohatinski. Više o ovoj temi pročitajte na Jutarnji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije