ČAKOVEC

GRADSKI BAZENI MARIJA RUŽIĆ Obaraju se rekordi posjećenosti

Gradski bazeni „Marija Ružić” Čakovec obaraju sve rekorde posjećenosti

Samo u srpnju bazene je posjetilo 27.391 posjetitelja što je za 5.100 više nego u isto vrijeme lani. Gledajući dnevni prosjek, to je oko tisuću korisnika uzmu li se u obzir i oni koji imaju besplatan ulazak.

– Koncept vanjskih bazena je bio pun pogodak i privlači sve dobne skupine, ponajviše mlade s malom djecom. Bazeni su potpuno prilagođeni svima, voda je grijana u unutarnjim i vanjskim bazenima, proširili smo zelenu površinu, ima dodatnih sadržaja, primjerice viseća kuglana, igralište za odbojku na travi, dječje igralište.

Osim toga cijena je prihvatljivija u odnosu na slične sadržaje u okruženju, objašnjava direktor Ekoma Miodrag Novosel. Tijekom cijele prošle godine bazene je posjetilo 161.794 tisuće ljudi, a samo u prvih sedam mjeseci ove godine ukupan broj posjeta je 111.228.

Dojmljive su to brojke uzme li se u obzir da na posjećenost, pogotovo vanjskih bazena, utječu i vremenske prilike. Osim samih posjeta zabilježen je i značajan porast prometa ugostiteljskih usluga koje su isto dio ponude čakovečkih bazena. Podsjetimo, vanjski bazeni otvoreni su u svibnju 2022. godine i čini se da su itekako ispunili očekivanja. Ulaganja u taj kompleks nisu stala pa je početkom godine u pogon puštena solarna elektrana zahvaljujući kojoj je godišnja ušteda na potrošnji električne energije oko pedeset tisuća eura.

S obzirom da je količina električne energije iz tog izvora dostatna za četvrtinu potrošnje, planira se još solarnih panela koji će se postaviti na krovište budućeg parkirališta. Od radova na bazenima predstoji i uređenje krovišta koje je staro koliko i bazeni, 25 godina.

– Već smo imali neke manje zahvate na krovištu, no potrebna je kompletna sanacija i za to već imamo gotov projekt. Planiramo obnavljanje krovišta u tri segmenta, i to tijekom redovitog remonta, da bi bazeni bili što kraće zatvoreni zbog radova. Taj ćemo zahvat staviti u plan investicije, otkriva Novosel. Osim toga čeka ih i zamjena toplinskih pumpi, projekt koji planiraju prijaviti na poziv Fonda za zaštitu okoliša.

S obzirom na popularnost popratnih sadržaja razmišlja se o proširenju dječjih igrališta u sklopu kompleksa bazena, a ono što treba je i zaštita od sunca na samome kupalištu što će se pokušati ostvariti kroz fondove i na čemu Grad Čakovec već radi. Ekom intenzivno radi i na ostalim objektima kojima upravlja s obzirom na to da i ondje raste broj korisnika. Nedavno je počela rekonstrukcija Macanovog doma i plan je da taj prostor koriste mlađi uzrasti gimnastičara kojih ima sve više pa će im se prilagoditi prostor.

Natjecatelji iz Gimnastičkog kulba Marijan Zadravec Macan već koriste balon dvoranu kod čakovečkog Odsjeka Učiteljskog fakulteta.

Kad završi sezona, slijedi remont

Gradski bazeni ‘Marija Ružić’ Čakovec redovni godišnji remont imat će od 9. do 19. rujna i za to će vrijeme bazeni biti zatvoreni za posjetitelje. Planirano otvaranje bazena, i to samo unutarnjih, je u petak, 20. rujna.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3618

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije