MEĐIMURSKE VODE

FOTO Podignuti novi Vodotoranj na crpilištu u Prelogu visok 53 m sa spremnikom 350 m3!

Potreba za novim vodotornjem nastala je s ciljem osiguranja kvalitetne, optimalne i sigurne opskrbe vodom za Međimurke i Međimurce

U utorak, 20. kolovoza 2024. godine, podignuti je novi Vodotoranj na vodocrpilištu Prelog. Vodotoranj je visoki 53 metara, sa spremnikom vode kapaciteta 350 m3 i ukupne težine više od 430 T.

Izgradnja Vodotornja u Prelogu sa spojnim cjevovodom i pristupnom prometnicom na crpilištu Prelog jedna je od aktivnosti koju Međimurske vode izvode u sklopu projekta „Izgradnja manjih dijelova sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području Međimurske županije – nastavak“ te je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz NPOO-a. Ukupna vrijednost izgradnje Vodotornja je 1,15 mil Eur, a iz bespovratnih sredstava sufinancira se 90%. Ugovor za gradnju Vodotornja sklopljen je u prosincu 2021. godine s požeškom tvrtkom Magma d.o.o.

Potreba za novim vodotornjem nastala je s ciljem osiguranja kvalitetne, optimalne i sigurne opskrbe vodom za Međimurke i Međimurce koji se opskrbljuju vodom sa crpilišta Prelog (više od 24 tis. stanovnika). Naime, postojeći vodotoranj koji je izgrađeni još 1988. godine, iako redovito kontroliran i održavan, u dijelu građevinske konstrukcije pokazuje znakove trošenja. Iako je ovo normalno za građevine, kako se ne bi na bilo koji način poremetila opskrba vodom krenulo se u gradnju novog vodotornja, navodi Sunčana Glavina, direktorica Međimurskih voda.

Podizanja kompletne konstrukcije vodotornja za sve nas prisutne bilo je neopisivo iskustvo te nas veseli što se i mi u Međimurju možemo pohvaliti građevinskim zahvatima koji svojim obimom nadmašuju brojne projekte koji se grade diljem Hrvatske, poručuju iz Međimurskih voda – javljaju iz Međimurskih voda.

Novi vodotoranj bi u potpunosti trebao preuzeti funkciju starog na jesen.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije