JESTE LI POTPISALI?

MEĐIMURJE-PLIN Preko 7.000 međimurskih kućanstava potpisalo ugovore s Međimurje-Plinom

U dopisu, koji su iz Međimurje-Plina u lipnju poslali kućanstvima diljem Međimurja, stoji da za razdoblje od 1. kolovoza do 30. rujna 2024. godine kupcima nude nižu cijenu plina, a o eventualnoj promjeni cijene od 1. listopada pravovremeno će obavijestiti svoje kupce

Već nekoliko tjedana u poštanske sandučiće Međimuraca stižu novi ugovori iz Međimurje-Plina. Radi se Ugovorima o opskrbi plinom i to tržišnoj usluzi opskrbe plinom. Naime, Međimurje-Plin opskrbljuje Međimurce plinom u okviru javne usluge od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2024. godine. Od 1. kolovoza, Međimurje-Plin u mogućnosti je kupcima ponuditi tržišni ugovor.

Međimurje-Plin nudi i dalje nižu cijenu plina

U dopisu, koji su iz Međimurje-Plina u lipnju poslali kućanstvima diljem Međimurja, stoji da za razdoblje od 1. kolovoza do 30. rujna 2024. godine kupcima nude nižu cijenu plina (0,0400 EUR/kWh za isporučenu količinu plina i 1,73 EUR za fiksnu mjesečnu naknadu za distribuciju plina, uvećano za PDV). I nadalje povoljnija cijena plina od 1. listopada 2024. godine definirana je ugovorom o opskrbi plinom i sigurno će od 1. listopada biti povoljnija od cijene plina u obvezi javne usluge.

Međimurje-Plin ostaje najpovoljniji opskrbljivač plinom u Međimurju

Na javnom natječaju za odabir opskrbljivača u obvezi javne usluge za razdoblje od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2027. godine, koji je provela HERA, Međimurje-Plin je svojom ponudom bio najpovoljniji za distributivno područje Međimurje-Plina, kao i za više drugih distributivnih područja i to za distribucijsko područje Brod-Plina, Energo Metana, Gradske plinare Bjelovar, Gradske plinare Zagreb, Ivaplina, Komunalije-Plina, Plina Vrbovec, Plinkoma, Radnik Plina i Zagorskog Metalca.

Zbog limitirajućih uvjeta natječaja koji je odredila HERA, iako je bio najpovoljniji za područje Međimurja, Međimurje-Plin nije određen za opskrbljivača u obvezi javne usluge za naše područje, već je za to određen drugi opskrbljivač u obvezi javne usluge.

Međutim, Međimurje-Plin će i nadalje za kupce kućanstvo u Međimurju biti najpovoljniji opskrbljivač plinom i stoga su kupcima kućanstvo distribuirali tržišne ugovore kako bi imali povoljniju nižu cijenu plina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije