čekamo rasplet situacije

VELIKI TRIJUMF, ILI? Naš Međimurje plin će najvjerojatnije opskrbljivati Zagrepčane plinom

Podsjetimo, nedavno je objavljeno da je Gradska plinara Zagreb na natječaju drugi put u mjesec dana ponudila višu maržu od konkurentskog Međimurje plina

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, prvi puta u 162 godine postojanja, zagrebačka Gradska plinara Opskrba mogla bi prestati opskrbljivati Zagrepčane plinom. Novi opskrbljivač mogao bi postati upravo naš Međimurje plin koji dosad nije poslovao u Zagrebu. Naime, Gradska plinara Zagreb-Opskrba kojoj je konačni vlasnik Grad Zagreb ponudila je veću cijenu na natječaju regulatora HERA-e koji je završio u petak. Sve se to već dogodilo i ranije, no HERA je prvi put poništila natječaj.

Konačna odluka HERA-e trebala bi biti donijeta danas.

I sve to ne bi bilo neobično, da ne živimo u Hrvatskoj. Međimurje plin je na tržištu baš kao i Gradska plinara Zagreb, i obje su tvrtke u vlasništvu hrvatskih lokalnih jedinica samouprave. Međimurje je u Hrvatskoj, baš kao i Zagreb. Pa zašto se onda uopće dižu tenzije?

Tomašević sazvao pressicu

Upravo je završila i pressica koju je sazvao zagrebački gradonačelnik, Tomislav Tomašević na kojoj je kazao da grad Čakovec nije dao dozvolu za ovako agresivno širenje Međimurje plina.

-Da bude još apsurdnije, Međimurje plin sad neće moći opskrbljivati plinom na svom području. Tako piše u uvjetima natječaja. Mi nećemo na svom području gdje imamo cijevi, a oni neće na svom gdje imaju cijevi. Kako je to moguće? Gdje to još ima u Europi?, zapitao se Tomašević.

Rasplet događaja, službena odluke HERA-e, kao i reakcija tvrtke Međimurje plin d.o.o. slijedi tek po objavi službenih rezultata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije