ZAVRŠNA FAZA

OBAVLJENO TESTIRANJE Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Donjoj Dubravi ulazi u završnu fazu pokusnog rada

U ponedjeljak je u Donjoj Dubravi prilikom terenskog obilaska Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava predstavljen rad uređaja

Uređaj je sastavni dio jednog od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata u Međimurskoj županiji – projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava.

Međimurske vode potpisale su Sporazum o izgradnji uređaja u siječnju 2021. godine, a u pokusni rad je pušten 23. listopada 2023. godine.

Projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava sufinancira se iz Kohezijskog fonda Europske unije i nacionalnih sredstava, a vrijedan je 33.054.461,80 EUR bez PDV-a. Bespovratna sredstva iznose oko 72 posto, dok se preostali dio pokriva iz Državnog proračuna, proračuna Hrvatskih voda i proračuna jedinica lokalne samouprave.

„Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Donja Dubrava kapaciteta je 13 000 ekvivalent stanovnika s uključenim III. stupnjem pročišćavanja i kompletnim postrojenjem za obradu mulja. Uređaj će pročišćavati sanitarne otpadne vode s područja Grada Preloga (naselja Oporovec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec i Čukovec), te Općine Sveta Marija (Donji Mihaljevec i Sveta Marija), Općine Donji Vidovec (naselje Donji Vidovec), Općine Donja Dubrava (naselje Donja Dubrava) i Općine Kotoriba (naselje Kotoriba)“, izjavio je voditelj projekta u Međimurskim vodama, Marin Leskovar.

Projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda se provodi s početkom u veljači 2020. godine kroz realizaciju 6 komponenti. Predviđena je izgradnja sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda na području Grada Preloga (naselja Oporovec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec i Čukovec), te Općine Sveta Marija (Donji Mihaljevec i Sveta Marija), Općine Donji Vidovec (naselje Donji Vidovec), Općine Donja Dubrava (naselje Donja Dubrava) i Općine Kotoriba (naselje Kotoriba).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije