LAG Međimurski doli i bregi

‘OD TRADICIJE DO BRENDA’ Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi u radnom posjetu Baranji

Ciljevi koji se žele ostvariti tim projektom fokusirani su na razvoj tradicionalnih lokalnih proizvoda

Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi prošli su tjedan sudjelovale na dvodnevnom radnom posjetu Baranji.

U sklopu projekta suradnje LAG-ova “Od tradicije do brenda” u Prezentacijskoj dvorani vinarije Belje u Kamencu održana je početna konferencija. Projekt “Od tradicije do brenda” provodi se u partnerstvu četiri LAG-a koji djeluju na području Osječko-baranjske županije: LAG-a Baranja kao nositelja projekta, LAG Karašica, LAG Strossmayer i LAG Vuka-Dunav kao partnera na projektu.

Ciljevi koji se žele ostvariti tim projektom fokusirani su na razvoj tradicionalnih lokalnih proizvoda s dodanom vrijednošću i stvaranje lokalnog brenda, uz očuvanje tradicijskih običaja i vještina, kao i na dodatno obrazovanje proizvođača lokalnih proizvoda o primjeni novih tehnoloških dostignuća u proizvodnji hrane i stjecanju marketinških vještina. LAG Međimurski doli i bregi je sudjelovao na događanju s ciljem predstavljanja zaštite međimurske gibanice kao primjera brendiranja tradicionalne slastice, dok je predstavnica LAG-a Središnja Istra predstavila zaštitu tradicionalne istarske slastice Pazinski cukerančić.

Drugi dan je u PEER centru u Šećerani održan radni sastanak LAG-ova sudionika vezano uz Leader operativna pravila i Natječaj za provedbu Intervencije 73.12. – Potpora malim poljoprivrednicima, a dvodnevni posjet završio je uključivanjem na KLOnferenciju koja je održana u Hotelu Lug.

Spomenuta tematska konferencija u organizaciji Plodovi.hr okupila je predstavnike primjera dobre prakse kratkih lanaca opskrbe, proizvođače te druge relevantne dionike iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i širu javnost koja je zainteresirana za temu kratkih lanaca opskrbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije