OPĆINA GORIČAN

POTPISAN UGOVOR O KUPOPRODAJI U Goričan stiže još jedna nova proizvodna hala

- Goričan je postao sinonim za gospodarski razvoj i društveni napredak. Nova tvornica će zauvijek ostati u Goričanu, kvalitetna radna mjesta su ključna za zadržavanje mladih - kaže načelnik Sinković

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković i direktor tvrtke Metallis d.o.o. Stjepan Petrović potpisali su ugovor o kupoprodaji zemljišta u industrijskoj zoni Istok Goričan, a temeljem javnog natječaja.

Tvrtka Metallis d.o.o. kupila je 6.379 m2 zemljišta sa ponuđenom cijenom od 38.274,00 eura. Sukladno Odluci načelnika o dodjeli potpora male vrijednosti za mjere poticanja razvoja gospodarstva na području Općine Goričan, odabranom gospodarskom subjektu dodjeljuje se potpora u vidu umanjenja kupoprodajne cijene zemljišta za 85%.

Tvrtka Metallis d.o.o. prema idejnom projektu izgradit će 610 m2 proizvodnog pogona za proizvodnju gotovih proizvoda od metala. Industrija metala jedan je od pokretača gospodarskog razvoja, novi trendovi orijentirani su na jačanje digitalizacije i automatizacije procesa proizvodnje koja će generirati nova, visoko kvalitetna radna mjesta kojim će se direktno utjecati na smanjenje nezaposlenosti.

-Goričan je postao sinonim za gospodarski razvoj i društveni napredak. Kreirali smo pozitivno poslovno okruženje koje nas je pozicioniralo na sam vrh. Tvrtka Metaliis d.o.o. je već peti investitor kojeg smo uspješno doveli u Goričan te je Gospodarska zona Istok gotovo popunjena.

Nova tvornica će zauvijek ostati u Goričanu, kvalitetna radna mjesta su ključna za zadržavanje mladih te u konačnici, snažno gospodarstvo je perjanica razvoja općine- istaknuo je načelnik općine Goričan Emanuel Sinković.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije