Prokišnjava bivši Časnički dom usred Čakovca

Kiša koja se izmjenjuje sa suncem ne čini dobro bivšem Časničkom domu u središtu Čakovca. Obilne padaline izazvale su poplavu na prvom katu zgrade, pa je u samo tjedan dana oštećeno 350 četvornih metara laminata i 500 četvornih metara zidova!

Šteta je oko 38.000 kuna, a zgrada nije osigurana. Kako se poplava ne bi ponovila, potrebno je sanirati krovište, za što će Grad Čakovec kao vlasnik objekta morati osigurati oko 260.000 kuna.

Zgradu površine oko 1500 četvornih metara, bivši Dom HV-a i 750 četvornih metara dvorišta Grad je za 3,5 milijuna kuna kupio od Međimurske županije, koja je pak bivše vojne nekretnine dobila od Ministarstva obrane, uz uvjet da financira izgradnju vojnih skladišta i osigura poslovni prostor.

Grad planira taj prostor iskoristiti za potrebe Knjižnice i čitaonice Nikola Zrinski te smještaj dijela udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Zgrada je sagrađena 1979. godine za potrebe JNA. Već po preuzimanju, prije nekoliko godina bilo je jasno da voda prodire jer je pokrov na kosim krovovima u derutnom stanju. Grad je već obavio neke radove, a u dijelu objekta otvoren je i kafić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije