SELNICA/ŠTRUKOVEC

BAGERI KOPAJU NASRED POLJA U tijeku radovi oko plinske bušotine

Na poljima u trokutu između Štrukovca, Vratišinca i Sitnica od sredine veljače prisutni su radni strojevi, ponajviše oko tamošnje bušotine plina, pa smo provjerili što se točno događa i zašto bageri kopaju kanal nasred polja

Odgovor smo dobili u INA-i. Kako ističu, proizvodnja plina na eksploatacijskom polju ugljikovodika Zebanec odvija se u kontinuitetu od srpnja 2016. godine, a proizvedeni plin se otprema priključnim plinovodom s radnog prostora bušotine Zebanec-2 prema Objektima za preradu plina Molve na daljnju obradu i distribuciju.

– Na navedenoj lokaciji u tijeku je zamjena priključnog kondenzatovoda za otpremu proizvedenog kondenzata i slojne vode s bušotine Zebanec-2 do čvora Međimurje. Radi se o redovitom održavanju sabirno-transportnog sustava u okviru kojega će se zamijeniti cijela trasa navedenog kondenzatovoda. Svrha ovih radova je osigurati neprekinuto odvijanje proizvodnje, od čega koristi nema samo kompanija već i lokalna i regionalna zajednica te država u cjelini, kao i unaprijeđene sigurnost i zaštite okoliša, ističu o radovima te otkrivaju da su u planu daljnja istraživanja:

– U narednom razdoblju, INA na području Međimurja planira snimanje 3D seizmike za potrebe istraživanja geotermalne energije te će se nakon analize snimljenih podataka odlučiti o daljnjim ulaganjima i aktivnostima, stoji u odgovoru INA-e.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije