ŽUC krenuo u sanaciju klizišta Sveti Urban

Županijska uprava za ceste započela je sa sanacijom prometnice na djelu LO 2005 u Svetom Urbanu. Projektom je dano tehničko rješenje za izvođenje pojačanog održavanja dijela županijske ceste, izgradnju pješačke staze uz nju ukupne dužine 65 metara i sanaciju klizišta na dijelu trase.

Sanacija prometnice se izvodi zbog klizanja terena odnosno propadanja prometnice, pojave uzdužnih  deformacije na  kolniku, kolotraga i pojava mrežastih i uzdužnih pukotina. Koridor prometnice je dužine 65 metara, širine 7 do 8,50 metara. Kolnik je širine 6 metara uključujući rigol širine 0,50 istočno i zapadno uz kolnik.

Istočno uz kolnik je pješačka staza širine dva metra. Oborinske vode sa prometnice odvode se uzdužnim i poprečnim padovima kroz rigol do slivnika te se ispuštaju u teren preko cijevi. Zapadno uz kolnik nalazi se postojeći rigol kojim se voda sa pokosa odvodi do postojećeg cestovnog jarka.

Oborinska odvodnja riješena je tako da se voda uzdužnim i poprečnim padovima kroz rigol dovodi do slivnika s taložnicom i nakon toga do revizionog okna s taložnicom te se ispušta u okolni teren preko cijevi DN300. Pješačka zaštitna ograda  montira se sjeverno uz rub pješačke staze da bi se zaštitili biciklisti i pješaci od pada.

Ogradu je potrebno izvesti iz čeličnih cijevi minimalne visine 110 cm. Za potrebe proširenje cestovnog kolnika i izgradnje pješačkog nogostupa izvodi se potporni zid na određenoj dionici obzirom na postojeću konfiguraciju terena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije