Podijeljeni certifikati za prodaju na čakovečkoj tržnici

Na gradskoj tržnici u Čakovcu u povodu Dana grada podijeljeni su certifikati obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja su prošla postupak certificiranja proizvoda i prerađevina, čime su stekli pravo na uvjerenje o podrijetlu hrane, a moći će je, kad iduće godine Hrvatska uđe u Europsku uniju, prodavati i na tržnicama diljem EU.

Kako je istaknuto na svečanosti na kojoj je bio i gradonačelnik Branko Šalamon, dio je to projekta “Certificiranje seljačke tržnice” Udruge hrvatskih tržnica. U projekt se uključio i Čakom koji vodi gradsku tržnicu u Čakovcu. Certifikate je dobio četrdesetak gospodarstava.

Uvjeti koje su morali zadovoljiti je da imaju registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, trebali su predočiti dokaze o posjedovanju ili najmu poljoprivrednog zemljišta, proći nadzor povjerenstva i pridržavati se pravilnika.

Jedna od odredbi je da u svojoj ponudi ne smiju imati proizvode za koje nije utvrđeno da ih proizvode na svojem gospodarstvu, a ne smiju prodavati ni tuđe proizvode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije