Ministarstvo: Grad Čakovec treba završiti ono što je započeo

Građevinska inspekcija završila je svoj posao oko zgrade u Ulici kralja Tomislava 41 u Čakovcu, opasne za prolaznike zbog derutnog stanja.

Proizlazi to iz očitovanja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, koje je krajem prosinca zaprimilo predstavku Grada Čakovca, u kojoj se moli poduzimanje hitnih mjera. One su poduzete i prije inspekcijskog postupanja.

Zgrada je ograđena s ulične strane, popravljen je horizontalni i vertikalni žlijeb, a sanirana je streha krovišta. O tome je 17. siječnja ove godine građevinski inspektor sastavio i zapisnik.

 

No, građevinska je inspekcija došla u posjed zapisnika komunalnog redarstva Čakovca iz 19. siječnja 2006. godine, u kojem komunalno redarstvo nalaže jednom od vlasnika Franji Štihu da najkasnije u roku 24 sata ukloni sve dijelove građevine koji su opasne za prolaznike, a da u roku od 12 mjeseci obnovi pročelje. Ako to ne učini, Grad Čakovec uklonit će, piše u zapisniku, sve nedostatke na njegov trošak.

Komunalno je redarstvo započelo predmetni postupak još 2006. godine sastavljanjem tog zapisnika, pa ga je komunalno redarstvo kao nadležno tijelo dužno završiti – kažu u Ministarstvu.

Zgrada je upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Bila je u vlasništvu Grada Čakovca, a sad je u vlasništvu šest fizičkih osoba. Nalazi se u blizini škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije