Šezdeset izlagača na sajmu knjiga Mesap Libar 2012.

Šezdesetak izlagača predstavlja se na 5. sajmu knjiga Mesap Libar u Nedelišću. Sajam je otvorio pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević. Prvi je dan posvećen literaturi za djecu, s predavanjima književnika za djecu i mladež.

Organizatori su zadovoljni jer je izlagača 20 posto više nego prošle godine. Osim knjiga, koje se mogu kupiti po povoljnijim cijenama nego u knjižarama, posjetitelji u tri dana od 10 do 19 sati mogu razgledati i informatičku opremu, glazbene instrumente, videoopremu i drugu tehniku. Nastupit će i KUD-ovi.

– Povećan broj izlagača u ovim gospodarskim uvjetima bitan je pozitivan pomak – kazao je direktor Mesapa Vitomir Kirić, podsjetivši na probleme u izdavaštvu i zatvaranje knjižara i izdavačkih kuća zbog slabe prodaje knjiga. Uključili su se i slikari i kipari okupljeni u međunarodnoj Likovnoj republici, koji organiziraju radionice za djecu i odrasle.

U nedjelju u 14 sati gostuje Krešimir Mišak, a u 16 sati mr. sc. Vladimir Kalšan. Ulaz je besplatan, a sajam završava u nedjelju u 19 sati. (Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL/eMedjimurje.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije