Pataftina T7 grupa na godinu dana preuzima MTČ i zapošljava stotinjak radnika

MTČ Tvornica čarapa u stečaju iz Čakovca i T7 Industrija pamuka iz Duge Rese jučer su potpisali ugovor o zakupu pogona tvornice čarapa u Čakovcu na godinu dana, prenosi Poslovni.hr.

T7 Industrija pamuka će svojim proizvodima, raznim tipovima pređe posebnih kvaliteta iz Duge Rese pokrenuti posrnulu proizvodnju i izvoz čarapa u čakovečkim pogonima tvornice čarapa MTČ koja je još jedna u nizu hrvatskih tekstilnih tvornica koje su otišle u stečaj, izjavila je Jasmina Prokop Tomić, članica Uprave T7.
 

– Čak 90% proizvoda bit će namijenjeno za izvoz na europsko tržište – dodala je Prokop Tomić, jer je ključna sirovina u proizvodnji čarapa upravo kvalitetna sirovina odnosno pređa iz Duge Rese.

Time T7 Industrija pamuka, uz značajno iskustvo te poslovni i prodajni know-how, stvara apsolutnu zaokruženost i sinergijsku povezanost kojom će se postići potrebna konkurentnost proizvoda u izvozu kao i zaposlenost kapaciteta.

T7 Industrija pamuka zaposlit će u Čakovcu stotinjak radnika koji će se umjesto na burzu, od idućeg tjedna vratiti na svoje, već izgubljeno radno mjesto, komentirali su iz ove grupe u vlasništvu Davora Patafte, piše Poslovni.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije