Međimurski gospodarstvenici na sajmu u Splitu

Slijedom tradicije, Županijska komora Čakovec i ove je godine organizirala zajednički nastup međimurskih gospodarstvenika u Splitu na Međunarodnom sajmu hrane, pića, namještaja i ugostiteljske opreme GAST 2012 koji uključuje 17. međunarodni sajam prehrane, 17. međunarodni sajam pića, 17. međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme i 17. međunarodni sajam vina-Dionizijana, a pored toga još i 7. Sajam kave, 7. Sajam namještaja – Furnitura, 6. Sajam za turizam-Saturn i 6. Gast around the world.

Na izložbenom prostoru Županijske komore Čakovec predstavili su se međimurski proizvođači bučinog ulja, vina, vinarske opreme i uredskih potrepština, te turistički potencijali Međimurja. Sudjelovale su tvrtke Bister d.o.o., Pozvek d.o.o., Domina-M d.o.o., Udruga vinogradara i vinara Međimurja “Hortus Croatiae”, udruga “Međimurske roke” te Turistička zajednica Međimurske županije.

U sklopu sajma održao se i 17. međunarodni sajam vina – Dionizijana, a na ovogodišnjem su ocjenjivanju vina međimurski vinari postigli veliki uspjeh. Od četrnaest predanih uzoraka vina osvojili su isto toliko nagrada i to: Šampiona bijelih vina, četiri Zlatne diplome, šest Srebrnih  diploma i tri Brončane diplome.


Dvanajščak vino DK Traminac 2011
osvojilo je nagradu Šampion sajma. Vino je zlatne do slamnato žute boje, izraženoga mirisa koji podsjeća na miris ruže. Ima niske kiseline te viši sadržaj alkohola. Vino je suho sa 13,5% alkohola.

Ujedno su se u organizaciji i uz sufinanciranje  Hrvatske gospodarske komore na 900m2 izložbenog prostora u sklopu sajma namještaja “Furnitura” predstavile i tvrtke drvnoprerađivačke djelatnosti među kojima i tri tvrtke iz Međimurske županije: Bernarda, Linea-cod i Euroton.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije