Međimurje najviše ulaže u vodnu infrastrukturu

“Voda i sigurnost hrane” moto je ovogodišnjeg obilježavanja 22. ožujka, Svjetskog dana voda . Međimurske vode tim su povodom organizirale prigodnu svečanost na kojoj se govorilo o važnosti vode u proizvodnji hrane.

– Želimo ukazati na činjenicu koliko voda znači za proizvodnju hrane. Broj stanovnika na našem planetu raste, a poplave i suše dovode do smanjenja količine hrane i gladi. S vodom treba dobro gospodariti – kazao je direktor Međimurskih voda mr. Josip Zorčec.

Međimurska županija najviše je uložila u sustav zaštite od poplava, opskrbe vodom, odvodnje i pročišćavanja u usporedbi s drugim županijama. Samo prošle godine u infrastrukturu za opskrbu, odvodnju i pročišćavanje uloženo je 34 milijuna kuna.

Valja istaknuti i znatna ulaganja u sustav kanalizacije. Kako je naglašeno, količina prodane vode i prošle je godine u Međimurju bila u opadanju.

Možda će smanjenje PDV-a na vodu s 23 na 10 posto zaustaviti taj trend. Međimurske vode organizirale su i dan otvorenih vrata na vodocrpilištu Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije