Poduzeću Šestan-Busch dodijeljeno priznanje “Zlatna kuna”

U utorak, 28. veljače u Zagrebu je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici uz dodjelu priznanja “Zlatna kuna” obilježna i proslava 160. obljetnice osnivanja Hrvatske gospodarske komore.

Ove godine Zlatna kuna se tradicionalno dodjelila u kategorijama trgovačka društva, banke, osiguravajuće kuće te pojedincima za životno djeli i inovatorstvo.

Od međimurskih poduzeća nominirano je u kategoriji “Male tvrtke” poduzeće Šestan-Busch d.o.o. iz Preloga koje je i trijumfiralo u ovoj kategoriji. Poduzeće je dobilo “Zlatnu kunu” već treću godinu za redom.

Šestan Bush d.o.o. nalazi sjedište u Prelogu i njihov proizvod – antibalistička kaciga – jedna je od najboljih i najtraženijih kaciga u svijetu. Njihove kacige se koriste prema stantardima koje koristi NATO, ujedno i zahvaljujući trima vlastitim patentima testiranima u tri balistička laboratorija tvrtke. Šestanove kacige iz Preloga značajan su predstavnik i hrvatski brend na svjetskoj sceni. Više od 95% proizvodnje izvozi se u 40-ak zemalja svijeta.

Najbolja velika tvrtka u Hrvatskoj za 2011. godinu je Omco Croatia d.o.o. iz Huma na Sutli, Vivera d.o.o. iz Gline najbolja srednja tvrtka.

Najboljom bankom proglašena je Erste&Steiermaerkische Bank, dok je Euroherc proglašen najboljom osiguravajućom kućom.

Akademiku Vladimiru Ibleru, umirovljenom profesoru s Pravnog fakulteta u Zagrebu dodijeljena je Zlatna kuna za životno djelo, dok je Boris Balaić, direktor i vlasnik poduzeća INTECO, nagrađen Zlatnom kunom za inovaciju za svog autonomnog robota za hidrodinamičku obradu betonskih i metalnih površina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije