Međimurskim obrtnicima povoljniji uvjeti nastupa na sajmovima

Međimurski župan Ivan Perhoč i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Slavko Faltak danas su potpisali Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore u 2012. godini, čime se već četvrtu godinu za redom međimurskim obrtnicima daje prilika da po vrlo povoljnim uvjetima promoviraju svoje proizvode i djelatnosti na sajmovima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu.

Ukupni iznos s kojim će Međimurska županija sudjelovati u sufinanciranju aktivnosti iznosi 70.000,00 kn, a sredstva su osigurana u Proračunu Međimurske županije za 2012. godinu, u stavci Programa promotivnih aktivnosti gospodarstva, pa je uz početno sufinanciranje od 50% od strane Hrvatske obrtničke komore, obrtnicima omogućeno da  se povoljnije predstave primjerice na sajmovima u Virovitici, Zagrebu, Mostaru, Opatiji, Gudovcu, Puli, Splitu i Križevcima.

Prilikom potpisivanja Sporazuma istaknuto je da je međimurskim obrtnicima zahvaljujući sufinanciranju Međimurske županije i Hrvatske obrtničke komore u ukupnom iznosu od  90.492,16 kuna prošle godine omogućen povoljniji nastup na osam sajmova u Hrvatskoj, te na četiri inozemna sajma (Mostar, Celje, Graz i Zenica). Tu mogućnost iskoristilo je ukupno 63 izlagača uključujući i Turističku zajednicu Međimurske županije i Turistički klaster «Sve se tu najde med Murom i Dravom».

Nova prilika za besplatnu promociju putem kataloga i brošura, međimurskim obrtnicima pruža se već idući mjesec u Ljubljani na 2. sajmu obrtništva i poduzetništva.

Detaljne informacije o nastupima na sajmovima možete dobiti u Obrtničkoj komori Međimurske županije (kontakt osoba Robert Varga, stručni suradnik za informiranje i sajmove tel./fax: 040 311 515, email: okm.sajam-info@ck.t-com.hr) i na web stranici www.obrtnicka-komora-medjimurja.hr na kojoj je istaknut i Kalendar proljetnih sajmova 2012. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije