Ministrica Holy: Međimurje svjetao primjer u zaštiti okoliša

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy prva je članica nove Vlade koja je posjetila Međimursku županiju. Nakon razgovora sa županijskim čelništvom, posjetila je deponij u Totovcu i tvrtku Tehnix u Donjem Kraljevcu.

– Razgovarali smo o postupanju s komunalnim otpadom, problemima sa zbrinjavanjem otpada u romskim naseljima, posebno u Paragu i Piškorovcu, funkcioniranju inspekcijskih službi, korištenju mineralnih sirovina, utjecaju poljoprivrede na podzemne vode i drugim temama – kazao je na konferenciji za novinare župan Ivan Perhoč.

Ministrica je istaknula da je Međimurska županija svjetli i pozitivni primjer u zaštiti okoliša u odnosu na druge županije.

– Ovdje se dosta toga što će se propisati novim Zakonom o
otpadu već provodi u praksi, što je dobar argument za one koji će možda reći da se neke stvari neće moći provesti – rekla je ministrica.

Župan Perhoč upoznao ju je i s mjerama koje Međimurska županija već poduzima, od selekcije otpada na kućnom pragu do obračuna otpada po količini. – Pametnom selekcijom može se izdvojiti od 60 do 70 posto otpada, što ima ekološku i ekonomsku komponentu – zaključio je župan Perhoč. U utorak u posjet Međimurju dolazi ministar zdravstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije