Kod “vure” se informirali o referendumu i pristupu Hrvatske EU

Ovu srijedu su u prijepodnevnim satima na Trgu Republike u Čakovcu svi zainteresirani građani mogli dobiti informacije o Hrvatskoj na putu pristupanja u članstvo EU.

Kod “vure” je bio postavljen štand s informativnim materijalima na kojem su građani ujedno mogli postaviti pitanja vezana uz predstojeći referendum i očekivanja nakon ulaska u Europsku uniju zaposlenicima Odsjeka za europske integracije Međimurske županije.

– Istovremeno, pobrinuli smo da i informativni materijali dođu do građana, a ne samo građani do njih, pa su diljem centra dijeljene brošure o Europskoj uniji. Za sve one koji se ovu srijedu nisu našli na Trgu, ista će akcija biti organizirana i sljedeću srijedu, 18. siječnja – priopćio nam je Darko Radanović iz Odsjeka za europske integracije u Međimurskoj županiji.

Referendumsko pitanje na portalu eMedjimurje.hr (svoj glas možete dati s desne strane portala u anketi):


TRENUTNO STANJE ANKETE
Kako ćete glasati na referendumu 22. siječnja 2012 o ulasku Hrvatske u EU?

    NE – protiv ulaska (57.69%)
    DA – za ulazak (42.31%)
    Ukupno glasova: 813

Kako bi informacije građanima bile što dostupnije, svi materijali konstantno su dostupni i na adresi Međimurske županije na EU-info točci koja se nalazi u prizemlju zgrade. Ujedno, svi zainteresirani građani za dodatne informacije mogu se uvijek obratiti Odsjeku za europske integracije Međimurske županije na e-mail eu.info@medjimurska-zupanija.hr ili na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova, i web stranici Ministarstva koja će se odnositi isključivo na referendum te na Info-telefon “Halo EU!” (0800 622 622).

Na internetskoj stranici posvećenoj referendumu nalaze se sve relevantne informacije i dokumenti iz pregovaračkog procesa Republike Hrvatske s Europskom unijom, informacije o Europskoj uniji, referendumske video-poruke državnih dužnosnika i drugi informativni video-spotovi.

Na stranici je također moguće pronaći informativni materijal s pitanjima i odgovorima o utjecaju članstva u Europskoj uniji na život hrvatskih građana, kao i sve relevantne publikacije o Europskoj uniji i hrvatskom pristupnom procesu u izdanju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije