Na općinske račune stigao novac za prijavljenu štetu od suše

Na brojne općinske račune iz državnog proračuna uplaćen je novac za prijavljene štete od suša. Dakako, u vrlo malim omjerima. Tako je primjerice od traženog iznosa u Općinu Orehovica i Općinu Mala Subotica stiglo tek oko 3,6%. Sigurno je takvo stanje i u drugim općinama.

>>> Orehovica: Naknada za štete od suše samo urednim platišama

Udruga poljoprivrednih proizvođača općine Goričan obaviještava poljoprivredne proizvođače sa područja općine Goričan da je na račun Općine Goričan uplaćen novac za prijavljenu štetu od suše u 2011. godini.

Kako je rekla pročelnica upravnog odjela Općine Goričan Jasna Ivanović Štampar, sredstva će biti raspoređena i uplaćena na račune poljoprivrednih proizvođača početkom slijedećeg tjedna, rekao nam je u razgovoru Tomislav Gudlin, ispred Udruge poljoprivrednih proizvođača.

Nakon prikupljanih prijava poljoprivrednika za štetu od suše na usjevima na poljoprivrednim površinama koje se nalaze na području Općine Mala Subotica, u svojoj prijavi Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda Općina Mala Subotica procijenila je ukupnu štetu za kulture oštećene 60% i više u visini od 4.237.237,97 kn.

U svrhu naknade štete poljoprivrednicima, iz državnog proračuna na žiro račun Općine Mala Subotica uplaćeno je 155.865,35 kn što je 3.67% traženog iznosa!

Po odbitku administrativnih troškova obavljena je raspodjela naknade štete po hektaru za dolje navedene oštećene kulture:

Uslijedio je obračun štete prema prijavama poljoprivrednika i isplata naknade onim poljoprivrednicima koji su dostavili broj žiro računa. Ostali poljoprivrednici se obavještavaju da će se od 9.1. do 13.1., u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Mala Subotica, svakog radnog dana od 8-15 sati, vršiti isplata naknada štete u gotovini. Ukoliko isti imaju dugovanja prema Općini trebaju doći na dogovor oko podmirenja duga i isplate naknade štete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije