Državna vlast ignorira Međimurce: Samo Matija Derk pomoćnik ministra

Državna vlast ignorira Međimurce: Samo Matija Derk pomoćnik ministra

Slab rezultat postigli su Međimurci u izvršnoj vlasti na državnoj razini. Nakon što je postalo jasno da ni jedan Međimurac neće postati ministar, sad je jasno i da će među zamjenicima i pomoćnicima ministara biti samo jedno nama poznato ime.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je donijela odluku da se pomoćnicima ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije imenuju Gorenka Bulj, Venko Ćurlin i Matija Derk.

M. Derk je direktor regionalne razvojne agencije REDEA-e. Zasad je jedini Međimurac pri vrhu izvršne vlasti. Hoće li još netko “uspjeti” zasjesti u neki od ureda u ministarstvima, vidjet će se idućih dana.

Matija Derk voditelj je projekta Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Kao direktor Regionalne razvojne agencije Međimurje – REDEA (od 2006. godine) bio je voditelj na brojnim projektima sufinanciranima kroz programe EU: CARDS, INTERREG, Intelligent Energy Europe, IPA, itd. Od 2002. do 2004. radio je kao voditelj projekta u Ministarstvu europskih integracija, u Odjelu za koordinaciju EU programa.

Magistrirao je međunarodne odnose na Dublin City Universityju. Prije toga diplomirao je politologiju na Sveučilištu u Zagrebu.

Sve u svemu, zasad je ovo “slaba berba” kadrova iz Međimurske županije. Napomenimo i da Matija ne pripada ni jednoj političkoj opciji, pa je to ujedno i jedan njegov veliki osobni uspjeh.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije