Općina Šenkovec: Uređena pješačka staza, kupljen novi traktor

Općina Šenkovec: Uređena pješačka staza, kupljen novi traktor

Prije mjesec dana su napokon završeni svi radovi na izgradnji pješačke staze u Ulici M. Tita. Time su se osigurali uvjeti da mještani mogu nesmetano i potpuno sigurno hodati uz glavnu cestu, za sada je u centru Šenkovca, ali je riješen i veliki problem parkiranja automobila na spornom mjestu kod pješačkog prijelaza, ispred Opskrbnog centra.

Radovi su obavljani uz suradnju s Hrvatskim cestama, koji su snosili i dio troškova, kao i uz suradnju s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva s kojima je potpisan ugovor od 150.000,00 kuna.

Ukupna vrijednost radova je iznosila približno 350.000,00 kuna. Nadaju se da će i sljedeće godine nastaviti s daljnjim radovima pješačke staze na istoj ulici, pogotovo ako znamo da se navedenom cestom dnevno proveze nešto preko 14.000 automobila. Cilj je povezati se s Čakovcem s jedne strane te nastaviti stazu s lijeve strane prema Mačkovcu.

Kupljen novi traktor

Kao što je na početku godinu i obećano, Općina Šenkovec je realizirala još jednu investiciju, kupovinu traktora ukupne vrijednosti od 350.000,00 kuna. Na taj se način završava 2011. godina s preko 3 milijuna kuna investicija u Općini koja postaje jedna od najuspješnijih godina općine, a pogotovo s obzirom na sve gospodarske i razne druge okolnosti.

Riječ je o traktoru kupljenom na leasing, sa svim potrebnim  dodacima za obavljanje komunalnih djelatnosti, s kojim će se smanjiti troškovi općine prvenstveno na stavkama čišćenja snijega, košnje, održavanja poljskih putova. Prema izračunima, traktor bi se trebao isplatiti kroz nekoliko godina samim time jer za navedene poslove općina neće više tražiti usluge drugih firmi već će to sada raditi samostalno. Na razini jedne godine to je ušteda od gotovo 90.000,00 kuna.

Traktor je načelnik Općine Šenkovec, Vladimir Novak, predao komunalnom radniku, Dragutinu Ratajcu uz želju za čim uspješnijim radom sada uz jedne od najkvalitetnijih uvjeta za rad koje ima jedan komunalni radnik u Međimurju.

“Kupovinom traktora je napravljen još jedan veliki korak u osiguravanju boljih uvjeta života za naše mještane, ali se i pokazuje da se racionalno i s iznimnom pažnjom pazi na novce tih istih mještana te se iz njih pokušava izvući maksimum. Sada se i naš Drago više ne mora smrzavati na snijegu, a svi znamo kako je to izgledalo prijašnjih godina. Ovo je i njemu nagrada za sve godine iznimno kvalitetnog rada i truda.” – rekao je načelnik Općine.

Načelnik se i zahvaljuje vijećniku Franji Turku koji je svojim velikim angažmanom pomogao u cijelokupnom procesu te osigurao da sve prođe u najboljem redu. Osim kupljenog traktora, općina je i financirala i izgradnju garaže za njega s obzirom da za to do sada nisu postojali uvjeti.

Zahvaljujući radnicima iz programa javnih radova, našim mještanima, gdinu Baumhak Dragutinu, Novak Mladenu i Korent Draženu te naravno Dragutinu Ratajcu, u vrlo kratkom vremenu je “nikla” garaža, te možemo svečano reći da je Općina Šenkovec potpuno spremna za novu snježnu sezonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije