Kotoriba: Cijena za kanalizaciju 1.920 kuna

Kotoriba: Cijena za kanalizaciju 1.920 kuna

U Kotoribi su završeni radovi na izgradnji kanalizacije u Ulici Ivana Gorana Kovačića, Novoj ulici, dijelu Ulice kralja Tomislava od Nove ulice do željezničke pruge te Međimurskoj i Ulici Matije Gupca.

Nedavno je završeno asfaltiranje prometnica koje u Ulici Matije Gupca u cijelosti financira Županijska uprava za ceste jer je to dio kategorizirane lokalne ceste prema Goričanu. U međuvremenu su završeni radovi na izgradnji kanalizacije u dijelu Ulice Nikole Tesle i spoju dva glavna kolektora kod “Sizima”.

Od planiranih i ugovorenih radova trebalo bi još izvesti radove u Ulici Dragutina Domjanića. Inače, kompletne investiciju na izgradnji kanalizacijske mreže u cijelosti financiraju “Hrvatske vode”, a njihova ugovorena vrijednost s PDV-om iznosi oko 4 milijuna kuna. S obzirom da je u 2011. godini osigurano oko 2,6 milijuna kuna, vjerojatno će se dio planiranih i ugovorenih radova izvesti iduće godine.

Treba napomenuti da je izgradnja kanalizacije u Kotoribi pred dovršetkom, jer nakon izgradnje kanalizacije u navedenim ulicama ostaje još da se izgradi kanalizacija u ulicama Bana Josipa Jelačića, Zelengaju, Vladimira Nazora i Ljudevita Gaja u dužini oko 1.200 metara. Planira se i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za koji je određena lokacija kod Donje Dubrave.

To bi bio zajednički uređaj za sve donjomeđimurske općine i Grad Prelog, a financijska sredstava nastoje se osigurati putem fondova Europske unije. Općinsko vijeće Kootribe na svojoj je sjednici donijelo odluku o izmjenama i dopunama o priključenju na komunalne vodne građevine koje su usklađene prema novoj zakonskoj uredbi.

Mještani će odsada priključak na kanalizaciju i vodoopskrbnu mrežu plaćati znatno manje. U odluci stoji da naknada za priključenje za stambenu zgradu ili stan kao posebni dio nekretnine površine do 200 kvadratnih metara iznosi 25% prosječne mjesečne bruto plaće u Republici Hrvatskoj za prethodnu godinu.

U konkretnom primjeru, ako se danas odlučite priključiti na kanalizaciju, umjesto dosadašnjih pet tisuća kuna platiti ćete 1.920 kuna. Za poslovne i proizvodne zgrade naknada će iznositi 30% od prosječne bruto plaće. U odluci piše kako općinski načelnik može utvrditi akcijske uvjete plaćanja naknade za priključenje u određenom periodu, umanjenjem utvrđenog iznosa naknade za priključenje najviše do 50% i/ili produženjem obročnog roka plaćanja naknade najduže do deset mjesečnih obroka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije