B LIGHT PROJEKT

HAMAG-BICRO dodijelio Odluke o financiranju vrijedne 2,1 milijuna eura

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije dodijelila je danas u Čakovcu Odluke o financiranju B Light projekata suradnje ukupne vrijednosti 2,1 milijuna eura

Radi se o odabranim projektnim prijedlozima suradnje mađarskih i hrvatskih poduzetnika pristiglima na treći poziv natječaja B Light. Svečana dodjela održana je u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Odluke o financiranju uručili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

Ministar Horvat u ovoj je prigodi istakao da će se slični projekti i dalje podupirati, posebno zato jer Hrvatska računa na značajan iznos europskih sredstava.

– Mi smo u Ministarstvu gospodarstva spremni i istog trenutka kada se novci Hrvatskoj odobre kreću natječaji i svih 10,13 milijardi na koje računamo, odnosno 35 posto toga, ide na ruke realnom poduzetničkom sektoru u osmišljavanju novih poduzetničkih ideja, prvenstveno u istraživanje i razvoj te inovativna rješenja koja moraju ponuditi puno više dodane vrijednosti i doprinijeti gospodarskom rastu i većem nego što je bilo u periodu od 2017. do 2019.godine kada smo realno, ali zdravo rasli po 3 posto godišnje, rekao je Horvat.

Vjeran Vrbanec podsjetio je da su unatrag 6 mjeseci kroz prvi i drugi poziv ugovoreni projekti vrijedni 4,2 milijuna eura, a dodaju li im se i projekti iz trećeg poziva ukupna cifra se penje na 6,3 milijuna eura.

-U protekle četiri godine potaknuli smo investicije u vrijednosti od 12,5 milijardi kuna, sklopivši ugovore s više od 7.500 tvrtki, čime je stvoren preduvjet za otvaranje novih gotovo 20.000 radnih mjesta. HAMAG-BICRO je uslijed pandemije koronavirusa promptno reagirao kroz paket mjera za pomoć gospodarstvu i potpomogao 3.000 poduzetnika s 560 milijuna kuna, istakao je Vrbanec.

Odluke o financiranju uručene su za projektne prijedloge tvrtki:

1. Ortostep i Orto-a cipoipari

2. Capital Hook i Geochem

3. Malo selo i Pannonia inferior 

4. Informatika Fortuno i Aqualine

5. Zaštita Jukić i Energie-Trade

6.This time i Splendex

7. Studio Stuff i Helkon

B Light je shema dodjele bespovratnih sredstava kojom se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V-A programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije