Poljoprivredno zemljište dodijeljeno, nezadovoljstvo Stjepana Misera

Poljoprivredno zemljište dodijeljeno, nezadovoljstvo Stjepana Misera

Općina Donja Dubrava drugi puta raspisala je javni natječaj za zakup i prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta. Pristiglo je trinaest ponuda za kupnju blizu 115 hektara zemljišta i trinaest ponuda za zakup nešto više od 80 hektara.

Odbor za raspisivanje natječaja, odabir najboljih ponuda te nadzor i prijem izvršenih radova izvršio je javno otvaranje ponuda uz provjeru dostavljene dokumentacije. Utvrđeno je kako dvije ponude nisu potpune te se neće uzeti na daljnje razmatranje. Jednu takvu ponudu dao je i Stjepan Miser koji je uložio prigovor. On je bio na sjednici gdje je iskazao svoje nezadovoljstvo jer smatra kako prijedlog odbora nije donesen sukladno zakonu i javnom natječaju o prodaji i zakupu zemljišta.

– Prema članku IV. Stavak 1 kriterij pod slovom f,  moj OPG je po prioritetu ispred nekih drugih koji su dobili zemljište. Stoga, od Općinskog vijeća tražim dodjelu zatraženih čestica za prodaju i zakup u moju korist. U protivnom, mogu vam reći da svjesno rušite natječaj, rekao je Miser. Načelnik Marijan Varga spomenuo je kako je odbor u potpunosti kvalitetno odradio posao poštujući odredbe iz javnog natječaja i pravu prioriteta uz stručnu pomoć osoba iz Ministarstva poljoprivrede i ne vidi ništa sporno u njegovoj provedbi.

Vijećnik Marinko Lisjak (HSS) smatra da će biti sramota da se po treći puta raspisuje natječaj za istu zemlju te ga zanimalo odakle će se pokriti troškovi za njegovo raspisivanje. Varga je uvjeren da do toga neće doći. Prijedlog odbora dobio je većinu glasova vijećnika, a Lisjak je nakon toga napustio sjednicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije