Slučaj Autobusni prijevoz: Cijene mjesečnih karata od 260 do 500 kuna

Slučaj Autobusni prijevoz: Cijene mjesečnih karata od 260 do 500 kuna

Autobusni prijevoznici pred dogovorom su o organizaciji prijevoza u Međimurskoj županiji. Župan Ivan Perhoč sastao se u četvrtak ujutro s predstavnicima prijevoznika i lokalnih vlasti.

Najavio je da će se područje Međimurja najvjerojatnije podijeliti u pet zona, s time da bi cijena mjesečne karte za prvu zonu unutar pet kilometra iznosila 260 kuna, a u petoj zoni, onoj od 21 kilometar na dalje, oko 500 kuna.

Polovica prijevoznika prihvatila je kompromisno rješenje, no pregovori se nastavljaju. I dok se sastanči, na terenu dolazi do situacija na rubu incidenta.

Inspekcija Ministarstva prometa i veza je ispred Tehničke škole u Čakovcu iz prometa isključila jedan od autobusa koji nije zadovoljavao propisane uvjete. Učenici su se ponovno našli u problemima, pa su po njih morali doći roditelji.

Radimo na tome da linijski prijevoz, koji smo po zakonu dužni organizirati, bude što kvalitetniji. Ima mjesta da se smanjenjem cijena privuće što veći broj putnika – kazao je župan Perhoč.

Sad je situacija takva da je jeftinije putovati osobnim automobilom nego javnim prijevozom. (IB)

Na konferenciji za novinare 30. prosinca protekle godine na kojoj se pojavio i dr. Antun Presečki (sa fotografije), predsjednik Uprave “Presečki grupe”, popozno je najavljeno da će u Međimurskoj županiji biti najniže cijene autobusnog prijevoza u Hrvatskoj!, a tad je i rečeno između ostalog da:

“Od 1. siječnja “Presečki grupa” preuzima i javni linijski prijevoz kao i prijevoz srednjoškolaca. Jedinstvena mjesečna karta stajat će 400,00 kuna, što je najniže u Hrvatskoj. Srednjoškolcima će Međimurska županija plaćati po 100,00 kuna mjesečno, koliko i neke međimurske općine. S “Presečki grupom” potpisan je Sporazum u kojim stoji i da će stariji od 65 godina uz predočenje osobne iskaznice plaćati 60 posto manju cijenu. Također cijena će biti manja i imaocima socijalne iskaznice.”

>>> Ukinut popust za umirovljenike i socijalno ugrožene građane

Ništa od obećanog nije ispoštovano. (IH)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije