Preloški proizvođač kaciga zainteresiran za suradnju s UN-om

Preloški proizvođač kaciga zainteresiran za suradnju s UN-om

O, lijepo! Bravo! – nije krio zadovoljstvo viđenim direktor Uprave za nabavu UN-a Dmitri Dovgopoly za obilaska proizvodnih pogona tvrtke Šestan – Busch u Prelogu.

Tvrtka koja ima tvornice u Prelogu, Njemačkoj, Češkoj i uskoro u Italiji i Srbiji, kacige prodaje u četrdesetak zemalja svijeta, a dio proizvodnog programa direktor Alojzije Šestan predstavio je Dovgopolyju, koji je u Zagrebu održao predavanje “Kako poslovati s Ujedinjenim narodima”.

U Ministarstvu obrane, koje je bilo jedan od organizatora predavanja, ističu da Hrvatska od 1999. aktivno sudjeluje u mirovnim misijama UN-a, u kojima je trenutačno oko 120 vojnika raspoređenih u šest misija. UN je prošle godine za opremanje i nabavu izdvojio čak 14,5 milijardi dolara.

Hrvatske tvrtke imaju bitne šanse na natječajima za UN. Mogućnosti su velike – kazao je Ukrajinac Dovgopoly. Problem je što hrvatske tvrtke imaju premalu proizvodnju za apetite UN-a, no rješenje je povezivanje i zajednički nastup.

Tvrtka Šestan – Busch osnovana je prije 23 godine, a kacige proizvodi 15 godina.

Uz ostalo, radili smo i za UN, ali ne izravno nego preko jedne njemačke tvrtke. Izradili smo 900 komada za mirovnu misiju u Nigeriji – kazao je A. Šestan.

Proizvode 15 tipova kaciga. Iako ima proračun od nekoliko milijardi dolara, Uprava za javne nabave UN-a vodi računa o štednji, a jedan od dokaza je i to što se direktor u Prelog iz Zagreba dovezao u škodi, a ne u nekoj skupoj limuzini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije