Presečki grupa mogla bi odustati od linijskog prijevoza

Presečki grupa mogla bi odustati od linijskog prijevoza

Presečki grupa mogla bi već idućeg tjedna odustati od linijskog prijevoza u Međimurskoj županiji, istaknuto je na kolegiju međimurskih gradonačelnika i načelnika.

U tom slučaju trebat će raspisati novi natječaj, a do izbora novog koncesionara županija bi na mjesec i više dana mogla ostati bez javnog prijevoza! Vrlo burna rasprava puna povišenih tonova nije donijela rješenje problema.

Nakon što je gradovima i općinama omogućeno da sami sklapaju aranžmane s prijevoznicima, koncesionar Presečki grupa iz Krapine ostao je bez velikog dijela srednjoškolaca koji donose i najveće prihode.

 
Presečki grupa ukinula popust za umirovljenike i socijalno ugrožene građane

Presečki je 1. siječnja preuzeo linijski prijevoz, zajedno s prijevozom srednjoškolaca koji čine 85 posto putnika, a kad je Međimurska županija zbog proračunskih rupa odustala od sufinanciranja, jedinicama lokalne samouprave prepušteno je da same odluče tko će voziti djecu.

Kad se pokazalo da su neki gradovi i općine sklopili ugovore s malim međimurskim prijevoznicima, koji su ponudili i niže cijene od krapinske tvrtke, Presečki grupa “zaprijetila” je odlaskom.

Mladen Horvat: Kako prenijeti roditeljima da ćemo odbiti manju i potpisati ugovor za 35% višu cijenu karte?

Župan Ivan Perhoč (SDP) prenio je tu namjeru gradonačelnicima i načelnicima.

S malim prijevoznikom potpisali smo ugovor po cijeni od 210 kuna mjesečno po učeniku, a sad tražite da taj ugovor raskinemo i potpišemo s Presečki grupom koja nudi karte za 300 kuna? Pa kako ćemo objasniti roditeljima da smo pristali na 35 posto višu cijenu? – ljutio se načelnik Nedelišća Mladen Horvat (SDP).

Kako rasprava nije donijela rezultate, odlučeno je ono što se i obično čini u teško razrješivim situacijama – osnovano je povjerenstvo, radno tijelo za razgovor s prijevoznicima, gradovima i općinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije