Na dva dana “oživio” stari granični prijelaz u Goričanu

Na dva dana “oživio” stari granični prijelaz u Goričanu

Stari granični prijelaz u Goričanu, koji je nakon izgradnje novog prijelaza ostao bez putničkog prometa, ponovno je oživio.

No, samo na dva dana. Gradovi Letenye i Prelog organizirali su dvodnevnu manifestaciju “Sajam na starom mostu na Muri” u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska 2007. – 2013.

Cilj je unapređenje odnosa između ljudi koji žive na ovim prostorima i jačanje suradnje na području kulture, sporta i gastronomije, s naglaskom na lokalne proizvode i stare zanate – kazao je na otvorenju sajma preloški gradonačelnik Dragutin Glavina.

Prijateljstvo dvaju gradova traje već godinama. Kandidirali su i projekte usmjerenje na očuvanje pitke vode, pa će tako Letenye uz pomoć fondova Europske unije sagraditi uređaj za pročiščavanje vode, a Prelog kanalizaciju u dijelu grada.

Inače, sajam se održava s obje strane granice, na razmaku od jednog kilometra, a okupio je obrtnike i umjetnike koji se bave starim zanatima, poljoprivredne proizvođače, pekare, slastičare, medičare i druge, a uključila se i Srednja škola Prelog.

U kulturnom dijelu programa na dvije pozornice nastupaju kulturno umjetnička društva iz Preloga, Donjeg Kraljevca, Male Subotice, Letenya, Sumartona, Bazakerettya i Nagykanizse.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije