BESPOVRATNA EU SREDSTVA

PROŠLI NA NATJEČAJU Tvrtka Kaspar papir iz Preloga dobila bespovratnih 895.000 kuna

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat ugovor je uručio direktoru Davoru Beliću

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas u Zagrebu ugovor o bespovratnim EU sredstvima tvrtci Kaspar papir iz Preloga za projekt pod nazivom “Jačanje konkurentnosti poduzeća Kaspar papir kroz nastupe na inozemnim sajmovima” koji je prijavila na natječaju Internacionalizacija poslovanja MSP-ova, faza 2. Projekt je vrijedan 1,1 milijun kuna, a tvrtka je dobila 895.000 kuna bespovratnih EU sredstava.

– Tvrtka će u sklopu projekta sudjelovati na tri međunarodna sajma u Španjolskoj i Sjedinjenim Američkom Državama te izraditi promotivne materijale za nastupe na sajmovima. Projekt će doprinijeti povećanju prihoda od prodaje za 21 posto i povećanju prihoda od izvoza za 21 posto – istaknuo je Davor Belić, direktor tvrtke.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u posljednje četiri godine u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. objavilo je ukupno 29 poziva na dostavu projektnih prijedloga vrijednosti 6,2 mlrd. kuna, od čega 21 direktno namijenjenih poduzetnicima u vrijednosti 5,1 mlrd. kuna bespovratnih sredstava.  

– Očekujemo da će dodijeljene potpore generirati 7,4 mlrd. kuna investicija, od čega 6,47 mlrd. kuna poduzetničkih investicija. Uz unapređenje poslovanja poduzetnika, poduprtim projektima sačuvat ćemo 17.000 radnih mjesta te otvoriti više od 8.800 radnih mjesta – istaknuo je Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Poduzetnici iz Međimurske županije od 2015. godine do sada su povukli gotovo 170 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u tom je razdoblju financirano sveukupno 127 projekata za poboljšanje konkurentnosti, podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj poslovne infrastrukture, inovacije, kompetentnost i razvoj te razvoj poslovne infrastrukture.

U 2019. godini planirani su novi pozivi u iznosu većem od 1,6 mlrd. kuna, a uključuju komercijalizaciju inovacija proizvoda/usluga MSP-ova u S3 područjima, jačanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja, transfer tehnologija i novih inovativnih proizvoda MSP-ova, jačanje međusobne povezanosti MSP  kroz klastere i dr. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije