MEĐIMURCI U VRHU

PRIMJER SVIMA Međimurje prednjači u odvajanju otpada

Među 20 najboljih jedinica lokalne samouprave njih čak 11 je iz Međimurja

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu objavila je preliminarne podatke o komunalnom otpadu za 2017. godinu. Osim pregleda količina komunalnog otpada i gospodarenja s istim za nacionalnu razinu, objavljeni su i podaci o stopi odvojenog sakupljanja komunalnog otpada zasebno za svaku jedinicu lokalne samouprave i pregled podataka koje davatelji javne usluge dostavljaju HAOP-u.

Veseli činjenica da su u samom vrhu brojne jedinice lokalne samouprave iz Međimurja. Na prvom je mjestu Grad Krk koji jedini ima više od 60% odvojenog otpada, točnije 60,3%. Sljedeća četiri mjesta zauzimaju Grad Prelog, Općina Donja Dubrava, Općina Goričan te Općina Donji Kraljevec, sve sa stopom odvajanja otpada većom od 50%.

Općina Semeljci iz Osječko-baranjske županije je na 6. mjestu, a zatim opet slijede međimurske općine i to redom Belica, Strahoninec, Šenkovec i Sveta Marija. Slijedi nekoliko općina iz Primorsko-goranske županije, a od 18. do 20. mjesta nalaze se općine Donji Vidovec i Kotoriba te Grad Čakovec.

Možemo zaključiti da Međimurci prednjače u odvajanju otpada jer se među 20 najboljih jedinica lokalne samouprave nalazi njih čak 11 iz Međimurja. Detaljnije informacije o komunalom otpadu potražite na stranicama HAOP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije