županijska gospodarska komora

FOTO Zlatne plakete za Tublu, Centrometal i NDK

Spomenute tvrtke proglašene su najboljima za 2017. godinu u kategoriji velikih, srednjih i malih poduzeća

Dvorana za sastanke Županijske komore Čakovec, u srijedu, 17. listopada bila je mjesto gdje su se u popodnevnim satima sastali poduzetnici s područja Međimurske županije kako bi predstavili gospodarska kretanja županije u 2017. godini, izabrali poduzetnika za priznanje Zlatna plaketa za poslovnu 2017. godinu te raspravili o aktualnostima.

Gospodarska kretanja Međimurske županije u 2017. godini na samom je početku predstavio predsjednik Gospodarskog vijeća Mladen Križaić. Navedeni su osnovni podaci za Republiku Hrvatsku, podaci o obilježjima gospodarskih kretanja u Međimurskoj županiji te njihov udjel u ukupnom gospodarstvu Republike Hrvatske, gospodarski pokazatelji po općinama Međimurske županije te financijski pokazatelji u razdoblju od 2007. do 2017. godine.

Gledajući strukturu ukupnih prihoda po područjima djelatnosti u Međimurskoj županiji, dominira prerađivačka industrija s udjelom od čak 53,34 posto i time se smatra nositeljem gospodarstva županije, slijedi trgovina na veliko i malo s 23,03 posto i građevinarstvo s 8,87 posto.

Broj zaposlenih u odnosu na 2016. godinu porastao je za 2,1 posto, što čini broj od 27.899 zaposlenih u 2017. godini. U rastu od 5 posto u odnosu na 2016. godinu je i ukupan prihod, koji iznosi 13.487.943 kuna. Na razini Republike Hrvatske, Međimurska županija se nalazi na 9. mjestu po prihodima od prodaje u inozemstvu s udjelom od 3,42 posto. Zemlje partneri izvoza sve su zemlje Europske Unije te Bosna i Hercegovina i Srbija, dok u uvozu dominira Bosna i Hercegovina.

Nakon predstavljanja gospodarskog profila Međimurske županije, u kategoriji malih, srednjih i velikih poduzeća izabrani su dobitnici Zlatnih plaketa za poslovnu 2017. godinu. U kategoriji malih tvrtki, do 49 zaposlenih, u konkurenciji s 298 ostalih tvrtki, najboljom je proglašena NDK d.o.o. Sveti Urban, prvo mjesto srednjih tvrtki pripalo je tvrtki Centrometal d.o.o. Macinec, dok je u kategoriji onih velikih izglasana tvrtka Tubla d.o.o.

Za obnašanje uloge zamjenika predsjednika Gospodarskog vijeća ponovno je izabran Tomica Belić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije