pred rješenjem velikog posla

Općina Selnica: Do kraja listopada Novi katastar za k.o. Selnica

Izradi novog katastra prethodili su brojni problemi koji su nastali neodg odnosom bivšeg općinskog načelnika i vijeća, te nekorektnošću i nemarnošću GZ Split. Ipak, došlo je novo vrijeme, novi ljudi i Novi katastar je na obzoru. Ostaju jedini dugovi Splićanima, koji su uvelike plod hrvatskog pravosuđa i sudova, znamo uglavnom kakvih

Najviše problema Općini Selnica zadaje dugovanje od preko 3,5 milijuna kuna Geodetskom zavodu Split, koji je obavljao poslove geodetske izmjere na osnovu kojih bi se uredile nove katastarske knjige. Splićani posao nisu odradili do kraja, ali od naplate dogovorenih iznosa nisu odustali, a hrvatsko pravosuđe i sve što ide uz ili sa njime, stalo je na njihovu stranu, dovevši općinu u gotovi bankrot.

No, postoji i ljepša i bolja strana ovog slučaja, te su poslovi preoblikovani, a obavljaju ih u prostorijama Stare škole u Selnici djelatnici suda i katastra koji vrlo revno u dogovorima s vlasnicima parcela na opće zadovoljstvo poslove vode kvalitetno i korisno. Danas, 2. listopada, općinski načelnik Ervin Vičević, koji niti u snu nije očekivao probleme na koje je naišao sjevši u načelničku fotelju, premda je ranije bio općinski vijećnik, kaže kako će do kraja ovog mjeseca, dakle listopada 2018. godine sve parcele u naseljima katastarske općine Selnica biti upisani u Novi katastar, koji će biti točan, vjerodostojan i važeći za svaku potrebu.

Vičević sve pohvale upućuje ljudima iz suda i katastra koji rade na ovim poslovima, kao i vlasnicima parcela koji surađuju te tako pomažu svima i cijeloj situaciji u kojoj su se našli zbog prethodne općinske vlasti, nemarnih Splićana i hrvatskog pravosuđa i sudstva. Nakon što se završe svi poslovi oko Novog katastra Selnice, kreće se u rješavanje katastarske općine Zebanec, a općina će i dalje voditi sporove oko rješavanja dugova prem GZ Split, makar i bez pomoći i suradnje ovakvih državnih institucija koje očito ne mare za pravdu malih sredina.

Vrlo je zanimljivo što se na posljednjim sjednicama Općinskog vijeća vijećnici malo ili nikako ne bave ovim problemom, neko nekim osobnim netrpeljivostima prema načelniku, jedni drugima i tvrtki Strojokop, koja više nego korektno, skoro kao Caritas obavlja poslove za općinu. Podsjećamo, u pitanju je sada već blizu 4 milijuna kuna koje će trebati stvoriti ili izmisliti, ili posuditi ili će općina u bankrot, pak neće biti niti vijeća niti vijećnika.

Je li ovo veći problem od toga je li Vičević uvrijedio Jagarinec Sić ili nije – neka sami sebi odgovore vijećnici u prvom redu Živčec iz Zebanca i Novakova iz D. Koncovčaka, koji dobivaju ili će uskoro dobiti uredne katastarske slike, ne zahvaljujući svojim beskorisnim spletkama, pa i pitanjima, neka im bude.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije