KONAČNO JE KRENULO

Započeli radovi na modernizaciji ceste Sveta Marija – željeznička stanica Donji Mihaljevec

Konačno će prestati putovanje makadamskim putem bez rasvjete, a poput putovanja iz 19. stoljeća. Sad još ostaje pitanje tko će se pobrinuti za zgradu željezničke stanice...

Modernizaciju ove makadamske prometnice mogli bi nazvati ‘cesta dugo više od jednog desetljeća’. Naime, toliko, ako ne i više tinjale su želje žitelja Svete Marije da se konačno asfaltom povežu sa željezničkom postajom Donji Mihaljevec koja je od njih udaljena oko 2-3 kilometra. Konačno će prestati putovanje makadamskim putem bez rasvjete, a poput putovanja iz 19. stoljeća.

Kako je i najavila Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija, početkom tjedna započeli su radovi na modernizaciji prometnice na relaciji od željezničke stanice Donji Mihaljevec-Sveta Marija. Oni se sufinanciraju u iznosu 85% EU i 15% RH. Vrijedit će 2.083.631 kunu i trebali bi prema odredbama ugovora biti gotovi do 8. prosinca. Moderniziranu  prometnicu dijelom će  koristiti  učenici i ostali putnici i iz naselja Donji Mihaljevec i Čukovec.

Sada kada će prometnica dobiti vizuru 21. stoljeća ovdje će ostati na brisanom prostoru zgrada željezničke stanice za čiji izgled nemamo rječnik kojim bi ga opisali. Tko će se za to pobrinuti?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije