REDEA

Održana završna konferencija projekta AgriShort

Sudionicima su prezentirani rezultati članova radne skupine koja se sastojala od odabranih predstavnika institucija i službi

30. kolovoza 2018. godine održana je završna konferencija projekta ‘AgriShort – Establishing short food supply chains and competitive agricultural sector in the crossborder region through institutional cooperation’ u organizaciji Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA.

Voditeljica odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva Maša Tomašić, otvorila je završnu konferenciju te prigodnim govorom pozdravila prisutne. Prisutnima se obratio župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je istaknuo: ‘Ovo je završnica jednog projekta, ali također i početak jedne lijepe priče jer je ova prekogranična suradnja pokazala da itekako postoji prostor za iskorištavanje novca za dobre projekte, a s druge strane ona predstavlja zaštitu domaćih proizvođača kao i plasman naših proizvoda. Ovakva inicijativa dugoročno nije važna samo kao rezultat jednog projekta, već je važna i za ukupni turistički, gospodarski i svaki drugi razvoj županije, grada i države u kojoj se provodi.’

Na završnoj konferenciji projektni partneri iz Hrvatske i Mađarske predstavili su implementirane aktivnosti te ostvarene rezultate u sklopu projekta AgriShort. Naglasak završne konferencije bio na predstavljanju općeg cilja projekta koji je tijekom cijele provedbe bio usmjeren na povezivanje predstavnika institucija i službi te poticanje prijenosa znanja i vještina koje su neophodne za pružanje podrške razvoju poljoprivredno-prehrambenog sektora u prekograničnom području.

Sudionicima su prezentirani rezultati članova radne skupine koja se sastojala od odabranih predstavnika institucija i službi. Kao rezultat rada došlo je do uspostave prvih kratkih opskrbnih lanaca u prekograničnom području Hrvatske i Mađarske, kojima je fokus podizanje svijesti o važnosti podupiranja lokalnih proizvođača odabirom lokalnih i sezonskih prehrambenih proizvoda.

Uz cijenjene goste, završnoj konferenciji prisustvovali su Atila Kos, počasni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj, Marton Szuc, Voditelj Zajedničkog tajništva Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska te Tvrtko Čelan, Programski i komunikacijski menadžer Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije