DAN POLJA Dvadesetak dana pred žetvu, kulture su u izvrsnom stanju

Na ratarskim njivama OPG-a Šopar u Murskom Središću Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, organizirala je Dan polja uljane repice i pšenice na kojem se okupilo oko 150 ratara iz mnogih krajeva Hrvatske.

Skup je pohodio te prigodne riječi uputio središćanski gradonačelnik Dražen Srpak, koji je rekao kako on osobno cijeni rad i trud obitelji Šopar te im dao podršku u stalnom radu, kao i svim poljoprivrednicima na području grada.

Program je obogaćen predstavljanjem proizvoda tvrtke Pioneer čiji promotori su kazali kako obitelj Šopar kvalitetno, sustavno i brižno provodi sve potrebne mjere zaštite i prihrane uljane repice i pšenice te su biljke u ovom trenutku dvadesetak dana pred žetvu u izvrsnom stanju.

Vlasnik OPG-a Alen Šopar rekao je kako obitelj koju uz njega čine supruga Laura te sinovi Leon i Alex, posjeduje ukupno 55 hektara zemljišta, a u pokusu je 2,5 hektara pšenice te 1,5 hektara uljane repice, 1,5 hektra ječma, zobi i drugih žitarica.

Skupu su nazočile i dipl. ing. Suzana Pajić iz Savjetodavne službe i mr. sc. Tatjana Međimurec, načelnica Odjela za ratarstvo pri Hrvatskoj poljoprivredno-šumarskoj savjetodavnoj službi, koje su rekle kako su spomenute ratarske kulture sam vrh hrvatske proizvodnje žitarica.

Na skupu je rečeno kako ovog trenutka na zapadno-europskom tržištu uljana repica ima cijenu od 2,30 do 2,40 kn/kg, a pšenica 1,12 do 1,20 kn/kg te kako obitelj Šopar, ali i drugi ratari nemaju problema s plasmanom i naplatom uljane repice i pšenice, kao i ostalih ratarskih kultura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije