DELICIJA KOJA OSVAJA Dani šparoge na OPG-u Vuri

Petak kojemu je blizu svršetak i subota koja dolazi u Murskom Središću u znaku su šparoge jedinstvenog prehrambeg artikla, ne tako davno i delicije našeg podneblja.

Naime, OPG Vuri-farma šparoga i češnjaka priredila je Dane šparoge 25. i 26 svibnja 2018., koje su prvog dana pohodili uz mnoge ljubitelje ovog savršenog ploda zemlje i domaći gradonačelnik Dražen Srpak te međimurski župan Matija Posavec i njegov zamjenik Josip Grivec, koji su nositelju gospodarstva Damiru Vuriju poželjeli uspješnost u bavljenju ovim segmentom poljodjelstva.

U subotu, 26. svibnja šparoga svoj vrhunac doživljava od 10 sati kada će pripremljena na desetak načina biti poslužena svima onima koji će Vurijeve pohoditi kod njihovog doma tik uz negdašnji Granični prijelaz.

Svježe i vrhunske šparoge moći će se osim degustiranja i kupiti te doma pripremiti po svojoj volji ili po nekojem od stotinjak recepata. Ujedno bit će to poticaj obitelji Vuri u daljnjem radu na zemlji, sada površine oko 3 hektara u Štrukovcu, zemljištu kojeg su agronomi ocijenili najboljim upravo za šparogu bijelu i zelenu te češnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije