CROVIN Započeo prvi stručni skup hrvatskih vinogradara i vinara

Danas je u LifeClass Termama Sveti Martin započeo CroVin – prvi središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske koji okuplja veliki broj vinogradara, vinara, agronoma i drugih osoba vezanih uz vinogradarstvo i vinarstvo.

U ime Međimurske županije sudionike je pozdravio te nekoliko rečenica izrekao Matija Posavec, međimurski župan, posebno naglasivši kako su naši vinogradari, vinari i njihova vina međimurski ponos.

Dobrodošlicu je u ime Društva vinogradara i vinara Horus Croatiae poželio Filip Palašek, posebno sudionike pozvavši na ovogodišnje Urbanovo. Moderator programa novinar Goran Beinrauch, je naglasio kako su teme za prvi CroVin odabrali sami vinogradari i vinari te skup ima time i aktualniju dimenziju.

– Naša energija i srca su najviše usmjerene na vino koje mi godišnje otkupimo u količini od 22.000 litara, od 13 međimurskih vinara, rekao je Branimir Blajić, direktor Termi

Prvi je na skupu govorio doc. dr. sc. Leo Gracin sa Sveučilišta u Splitu i to gotovo najznačajnijoj temi, Zakonu o vinu. Rekao je kako zakon ne štiti domaće vinare, jer omogućuje dolazak stranih i jeftinih vina na naše, hrvatsko tržište.

Današnji dan završava društvenom večeri ‘O vinu uz vino’, a skup radom nastavlja sutra s nekoliko predavanja, panel raspravom te donošenjem zaključaka i potom njegovim zatvaranjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije