EKO INICIJATIVA Preloška tvrtka LPT obilježila Dan planete Zemlje

Kako bi išla ukorak s današnjim svijetom, koji je svjestan ugroženosti okoliša, tvrtka LPT d.o.o. Prelog pridružila se ‘Eko inicijativi’ matične korporacije Leggett & Platt. Radi se o sustavu upravljanja okolišem, koji je pokrenut s ciljem unaprjeđenja već otprije snažne okolišne orijentacije tvrtke.

– Kroz Eko inicijativu u mogućnosti smo analizirati i bolje razumjeti utjecaj naših proizvodnih procesa, energenata, sirovina i gotovih proizvoda na okoliš te shodno tome poduzimati odgovarajuće mjere kako bi se eventualni štetni utjecaji minimalizirali – kaže Mario Matić, voditelj programa Eko inicijative.

Posebno je naglasio da je tvrtka LPT d.o.o. od matične korporacije Leggett & Platt dobila priznanje za davanje najvećeg doprinosa u zaštiti okoliša na razini cijele korporacije, koja obuhvaća 120 podružnica diljem svijeta.

U okviru programa ‘Eko inicijative’ ova je tvrtka odlučila organizirati i pokrenuti različite društveno odgovorne akcije.

U subotu, 21. travnja, povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, tvrtka LPT d.o.o. organizirala je akciju čišćenja okoliša oko ribnjaka SRD Glavatica u Otoku.Sudionici ove eko-akcije su očistili okoliš oko ribnjaka i uz glavnu cestu na dužini od ribnjaka do novoizgrađenog rotora.

Količina i vrsta otpada koju su prikupili ukazuje na činjenicu da svijest pojedinaca i čitave zajednice o važnosti očuvanja prirode i dalje nije na adekvatnom nivou. Naime, uz samu cestu sakupili su najraznovrsniji otpad – plastične posude, vrećice i boce, odjeću i hrpu letaka za oglašavanje.

U petak, 27. travnja, tvrtka LPT d.o.o. je ugostila 61 učenika trećih razreda Osnovne škole Prelog i područne škole Cirkovljan. Cilj posjete je bio upoznati učenike s proizvodnim pogonima u sklopu školskog programa upoznavanja gospodarstva u Međimurju, te se ujedno iskoristila prilika za obilježavanje Dana planete Zemlje.

Učenike su u LPT-u proveli kroz pogone, pokazali im proizvodne procese i ukazali im što sve poduzimaju po pitanju zaštite okoliša: kako se pravilno sortira otpad, koje uređaje koriste za pročišćavanje otpadnih voda i emisija u zrak.

Posjet je završen razgovorom o Danu planete Zemlje u kojem su učenici imali priliku pokazati svoja znanja iz područja zaštite okoliša. Primjer dobre prakse. Bili bi radosni kada bi ih i drugi slijedili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije