ČAKOVČANEC Marko Filo osmislio dječji stolić labirint

Timovi Modulos Desk i Tilty prije nekoliko dana predstavili su na prestižnom milanskom sajmu svoje jedinstvene stolove

Pobjednički timovi Kreativnog kampa, Modulos Desk i Tilty, održanog u ožujku u sklopu EU projekta Co-Create u organizaciji Razvojne agencije grada Zagreba (RAZA) i Panonskog drvnog centra kompetencija u Zagrebu (PDCK-a) upravo su se vratili s Milano Design Weeka.

Kreativni kamp je, naime, pokrenut s ciljem povezivanja tvrtki iz tradicionalnog drvnog i kulturno-kreativnog sektora kako bi zajedno razvili nove projektne ideje ili možda unaprijedili postojeće proizvode, a rješenja koja su ondje nastala prošlog su tjedna predstavljena, dakle, na jednom od najvažnijih europskih sajmova kada je riječ o produkt dizajnu i dizajnu uopće.

Tilty čine Marko Filo iz čakovečke tvrtke Filo Logic te Ana Armano Linta iz tvrtke Armano Linta koji su se upoznali na Co-Create projektu te na inicijalnoj radionici osmislili proi- zvod za djecu, stolić labirint pod nazivom Tilty.

– Ana i ja smo dobro kliknuli, stoga imamo velika očekivanja od buduće suradnje. Funkcioniramo odlično, kao da se oduvijek znamo, što smo si dodatno potvrdili i odlaskom u Milano na Design Week. Voljeli bismo nastaviti raditi i izvan trenutnog projekta na razvoju sličnih dječjih didaktičkih pomagala za djecu.

Oboje u ladicama imamo spremno nekoliko ideja koje čekaju pravu priliku za razvoj. S obzirom na to da trenutno postoji nekoliko projekata za prijavu za subvenciju razvoja novih proizvoda od strane Europske Unije i Ministarstva poljoprivrede, nadamo se da ćemo uspjeti realizirati barem još jedan u narednih godinu dana – kazao je Filo.

– Reakcije publike na projekte iz Hrvatske dosad bile su odlične, imamo iskustvo predstavljanja dva vrlo kvalitetna projekta koje je publika prihvatila s oduševljenjem. Tilty je, primjerice, drugačiji od ostalih proizvoda upravo zbog svoje multifunkcionalnosti.

Jedinstvena je igračka koja potiče razvoj raznih vještina kod djece, a jednostavnom transformacijom postaje stolić u dječjoj sobi – dodao je Filo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije