MURSKO SREDIŠĆE Zavod za hitnu medicinu imao preko tisuću intervencija

U srijedu, 28. ožujka 2018. godine u 9 sati održana je konferencija za medije u Gradskoj vijećnici Grada Mursko Središće povodom analize rada Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće.

Konferenciju je uvodom o temi započeo gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak te se ovim putem zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji.

– Kad se male ruke slože, sve se može! U ovom slučaju složile su se ruke lokalne samouprave, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Tomislava Novinščaka, ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Republike Hrvatske Maje Grba Bujević, Ministarstva zdravstva i još nekoliko ruku zadužnih za realizaciju.

Hitna je pomalo postala izgledna, a u daljnjem procesu uključile su se i ostale općine. Veliko mi je zadovoljstvo što su građani dobili tu uslugu. Zdravlje nema cijenu i ovo je jedna od nužnosti koje grad čine gradom, ispričao je Srpak.

O važnosti ovog projekta i što on zapravo znači nešto više rekao je i Miljenko Cmrečak.

– Trenutak kada hitna dolazi trenutak je spašavanja života i zasigurno je to nešto što je važno našoj zajednici. Cilj je da ovaj grad sve više približimo ljudima i vjerujem da će to njihovim životima biti od velike pomoći, dodao je Cmrečak.

Rezultate i ovu pozitivnu priču pohvalila je i pročelnica Sonja Tošić Grlač.

– Drago mi je što možemo nakon godinu dana reći da su rezultati vrlo dobri. Na odboru za zdravstvo analizirali su rezultate te imali samo riječi hvale za ispostavu hitne u Murskom Središću.

Međimurska županija s 300 000 kuna godišnje financira ovaj tim u namjeri da se olakša regionalni proračun, istaknula je Tošić Grlač.

O detaljima intervencije, zdravstvenom sustavu u Međimurju i sličnim detaljima priču je upotpunio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Tomislav Novinščak.

– Zdravstveni sustav u Međimurju na visokoj je razini organizacije s izrazitim sluhom prema struci. Sluh lokalne zajednice, gradonačelnika Grada Murskog Središća i svih općina vezan uz prošlogodišnje otvorenje i uspostavu bio je na zavidnoj razini.

Same brojke govore da smo u devet mjeseci, od kada je ispostava otvorena, imali preko 1000 intervencija. Od njih je preko 128 bilo neposredno ugroženih života. Ono što svakodnevno čujemo je to da se građani Murskog Središća i okolice osjećaju sigurno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije