VIDEO Ovaj ili onaj put? Prosvjed međimurskih proizvođača krumpira u punom jeku

Nakon što im je preprečen put u Ulici Matije Gubca u Novom Selu Rok, belički proizvođači krumpira izašli su na prosvjed u kojem su se izborili za novi alternativni put kojim dolaze do svojih njiva. No pojavio se novi problem.

Naime, navedeni alternativni put nalazi se uz glavnu cestu u Belici koji se, osim prolaska poljoprivrednika s teškom mehanizacijom, koristi i za potrebe crkve i lokalnog kafića, točnije za parking.

Na ovaj način smanjena je širina puta i samim time ugrožena sigurnost svih sudionika u prometu.

‘Ili neka ovdje zabrane parkiralište ili neka nam otvore ulicu Matije Gubca, nama je svejedno! Po ovom putu ili po onom putu, za potrebe Republike Hrvatske dolazi 20 posto krumpira. Znači mi nekako moramo doći do svojih parcela!’, kažu iz Udruge međimurskih proizvođača krumpira.

S problemom su upoznali i međimursku policiju koja je izašla na teren.

U uređenje alternativnog puta grad Čakovec uložio je 150.000 kuna, a vodili su računa i o parkiralištu.

‘Dakle, ne može se više parkirati poprečno, već uzdužno, da bi se dobila veća širina koridora, kako bi poljoprivrednici sa svojom mehanizacijom mogli nesmetano proći’, kazao je Mario Medved, zamjenik čakovečkog gradonačelnika.

Ovdje također na problem nailazi i gospođa Mališ iz Novog Sela Rok, uz čiju kuću prolazi put koji su poljoprivrednici koristili prije tzv. ‘parkirališnog puta’.

‘Vibracije koje se šire podzemnim putem, nakon nekog vremena uzrokuju oštećenja na kući i crkvi, tko će riješiti ovaj problem, to ja neznam’, kaže gopođa Mirjana Mališ.

Sezona poljskih radova i sadnje krumpira je na vratima, ne riješe li se otvorena pitanja, beličanci će umjesto na njive, ponovno u prosvjede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije