ČAKOVEC Tjedan prava potrošača u 7 gradova Republike Hrvatske

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s drugim javnim tijelima, dionicima politike zaštite potrošača u RH, povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača u danima od 8. do 15. ožujka 2018. godine organizira Tjedan prava potrošača u Republici Hrvatskoj.

Riječ je o događaju koji u 7 gradova Republike Hrvatske (Čakovec, Slavonski Brod, Vinkovci, Pula, Zadar, Dubrovnik i Zagreb), uz informiranje građana o njihovim pravima, uključuje i edukaciju gospodarstvenika o propisima iz područja zašite potrošača.

Dana 8. ožujka 2018. godine u Čakovcu, u prostoru Međimurske županije (Scheierova zgrada), Matice hrvatske 1, s početkom u 9:30 sati održat će se edukacija gospodarstvenika iz područja zašite prava potrošača.

Tijekom edukacije gospodarstvenici će se upoznati sa obvezama trgovaca sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, iskustvima tržišne inspekcije, digitalnom gospodarstvu u sferi zaštite prava potrošača, aktivnostima Europskog potrošačkog centra u Hrvatskoj, alternativnim rješavanjem potrošačkih sporova u praksi , informiranjem potrošača o hrani, znakovima kvalitete hrvatskih proizvoda te ulogom mjeriteljstva u politici zaštite potrošača.

Prijave gospodarstvenika vrše se putem obrasca na poveznici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta: https://www.mingo.hr/page/tjedan-prava-potrosaca.

Pozivaju se svi zainteresirani da se u četvrtak, 8. ožujka 2018. godine, u prostoru Međimurske županije (Scheierova zgrada), Matice hrvatske 1, s početkom u 14:00 sati, pridruže na početku drugog dijela programa obilježavanja Tjedna prava potrošača u Čakovcu namjenjenog informiranju građana o njihovim potrošačkim pravima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije