MURSKO SREDIŠĆE Dvije tvrtke spremne za gradnju u zoni Brezje

Gospodarska zona Brezje u Murskom Središću bi prema riječima gradonačelnika Dražena Srpaka u 2018. godini trebala biti u potpunosti opremljena svom infrastrukturom i do kraja spremna za one koji u njoj namjeravaju graditi proizvodne hale i druge građevine.

Srpak kaže kako su tvrtke Cartex i Deban dessing prve spremne za početak gradnje, te kako su za prodaju preostale još dvije parcele po 5 eura za kvadratni metar.

Naglašava kako će se prodaja obaviti po novim pravilima, koja će učvrstiti poziciju grada ali i vlasnika potaknuti za početak izgradnje, jer se nude nove pogodnosti, odnosno popusti zavisni o veličini građevine.

Srpak najavljuje i oživljavanje proizvodnih i drugih građevina negdašnjeg TEAM-a, jer se pojavio interesent za investiranje i pokretanje proizvodnje. Sve bi to trebalo otvoriti i nova radna mjesta za trenutno ili dulje nezaposlene, kao i Rome koje se kani integrirati u društvo na način da rade poslove koje znaju i mogu.

Zna i gradonačelnik Srpak, kako za ostvarenje većeg broja zaposlenih poslodavci trebaju davati i veće plaće kako bi barem približno bili na razini konkurencije u Sloveniji i Austriji kamo je otišao i najveći broj ljudi s ovog područja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije