HZZ Nezaposlenost u Međimurju pala ispod 3 tisuće

Krajem studenog u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Čakovec je bila 2.991 nezaposlena osoba, a broj nezaposlenih smanjen je u odnosu na isti mjesec 2016. godine (31,0%) i prethodni mjesec (1,7%). Stopa registrirane nezaposlenosti prema administrativnim izvorima za studeni je 6,8%.

Ukupno je tijekom studenog iz evidencije nezaposlenih izašlo 528 osoba, što je smanjenje u odnosu na listopad (16,0%) i studeni 2016. godine (5,9%). Zbog zaposlenja evidenciju je napustila 281 osoba, što je smanjenje u odnosu na listopad (16,9%) i studeni prošle godine (18,6%).

Na temelju radnog odnosa zaposleno je 225 osoba (80,1%), dok je 56 osoba (19,9%) zaposleno na temelju drugih poslovnih aktivnosti (stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, registriranje trgovačkog društva ili obrta, ugovor o djelu, zapošljavanje prema posebnim propisima, itd.).

Osim izlazaka zbog zaposlenja, iz evidencije je iz ostalih razloga sukladno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju brisano 247 osoba i to uglavnom zbog neaktivnog traženja posla odnosno neizvršavanja individualnih konzultacija (84) ili neodazivanja na individualno savjetovanje (45), odjave sa evidencije (61), ostvarivanja prava na rodiljnu, roditeljsku, posvojiteljsku ili skrbničku poštedu od rada po posebnom propisu (15), umirovljenja (16) i neraspoloživosti za rad – neodazivanje na poziv Zavoda radi obrazovanja ili radi zapošljavanja (13).

Tijekom studenog u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 476 osoba. Broj ulazaka smanjen je u odnosu na prethodni mjesec (10,4%) i studeni prošle godine (16,0%).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije