DONJA DUBRAVA najbolja u odvajanju otpada u Hrvatskoj za 2016. godinu

U subotu, 2. prosinca 2017. Hrvatska agencija za okoliš i prirodu objavila je izvješće o komunalnom otpadu za 2016. godinu na preko 140 stranica podataka i tabela. Iz navedenog izvješća mogu se vidjeti podaci za sve jedinice lokalne samouprave na području cijele Rrepublike Hrvatske.

Samo izvješće je potvrdilo da se zajedničkim gospodarenjem otpadom postižu ponajbolji rezultati, a gradovi Krk i Prelog sa okolnim Općinama i u 2016. godini ostvaruju ponajbolje rezultate u RH. Kroz jednu tabelu vidjet ćete deset najboljih JLS u Republici Hrvatskoj – u prvom prikazu JLS poredane su prema odvojeno sakupljenom otpadu prema miješanom komunalnom otpadu i ostalom odloženom otpadu (npr. glomazni, biorazgradivi).

U drugom prikazu JLS poredane su prema odvojeno sakupljenom otpadu prema miješanom komunalnom otpadu. Iz oba prikaza vidljivo je da je Donja Dubrava JLS koja je najbolja u odvajanju otpada u RH. I ostale JLS koje su u sustavu zajedničkog gospodarenja otpadom gdje je PRE-KOM operater postižu vrlo dobre rezultate i napreduju iz godine u godinu.

Općine koje su se pridružile krajem 2016. godine (Belica i Dekanovec), već su u 2017. napravile značajan iskorak u odvajanju otpada i postizanju cilja sa više od 50% odvojenog, sakupljanog i obrađenog otpada. Međimurska županija najbolja je Županija u Republici Hrvatskoj i postotke JLS iz naše Županije prikazuju u jednoj tabeli s dva redoslijeda JLS.

U prvom prikazu JLS poredane su prema odvojeno sakupljenom otpadu prema miješanom komunalnom otpadu i ostalom odloženom otpadu (npr. glomazni, biorazgradivi), u drugom prikazu JLS poredane su prema odvojeno sakupljenom otpadu prema miješanom komunalnom otpadu.

Podatke je na svojim službenim internetskim stranicama objavio preloški PRE-KOM.

‘Svim našim korisnicima usluga zahvaljujemo na pomoći u odvajanju otpada te im čestitamo na zajednički ostvarenim rezultatima. Ovome rezultatu značajno su pridonijele i naše JLS koje su predane očuvanju našeg okoliša te i njima čestitamo na ostvarenim rezultatima. Ne dvoji nego smeće odvoji!’, rekli su u PRE-KOM-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije